Sjors is een gezellige huisgenoot (3 jaar)

3 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Zwart-witte Sjors werd naar het hospitaal gebracht door één van de mensen die de zwerfkatten in Den Haag te eten geven. Zij letten ook goed op de gezondheid van de katten. Sjors had een afgescheurde nagel en het nagelbed was behoorlijk ontstoken. Nadat de wond was schoongemaakt kreeg Sjors pijnstilling en antibiotica. Hij moest dus even een weekje bij ons blijven.

Knuffelen, spelen, dommelen

Sjors bleek een lieve zwerver te zijn. Hij moest even wennen aan al die verschillende verzorgers. Maar dat veranderde snel toen hij ontdekte dat ze allemaal even lief voor hem waren. Ze gaven hem lekker te eten, praatten zachtjes tegen hem en hij kreeg voorzichtige aaitjes over zijn kop. Nou, dat beviel deze jongen wel. Sjors ontdekte dat hij eigenlijk best een knuffelkat was.

Kopjes in ruil voor fijne kriebels

En nu loopt onze ex-zwerver hij lekker rond in de kamer en geeft kopjes in ruil voor wat van die fijne kriebels over zijn kop. Hij houdt van de holletjes in de kattenmeubels om wat te soezen. Sjors heeft ook ontdekt hoe leuk spelen met de hengel en een pingpongbal kan zijn!  Af en toe kan hij nog schrikken van een beweging of onbekend geluiden, maar verder is Sjors een gezellig huisgenoot en dat wil hij graag laten zien.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even  terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je Sjors het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om hem in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress.
De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Sjors mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug komt en niet van weg rent.

Sjors is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Sjors? Vul onderstaand contactformulier in.
F
otografie © Clara Mazèl

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!