Sjors en Sjimmie, de Grasparkieten
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Sjors en Sjimmie, de Grasparkieten

Sjors en Sjimmie, de Grasparkieten

12 januari 2021

Sjors en Sjimmie zijn samen met 27 andere vogels bij ons gekomen, omdat het baasje er niet langer voor kon zorgen.

Sjors en Sjimmie woonden thuis samen in een volière en ze vonden elkaar best leuk. Ze zitten bij ons nu ook saam in een volière, maar we hebben al gezien dat het een platonische relatie is. Het is zeker geen dikke liefde. Ze mogen daarom samen weg of apart van elkaar, mits er natuurlijk thuis al een andere graspakiet woont. Want we plaatsen vogels niet alleen. Ook zouden ze het wel leuk vinden om eventueel met een aantal andere grasparkieten te gaan samenwonen. Ze houden wel van wat leven in de brouwerij. Dat zijn ze natuurlijk ook zo gewend.

Sjimmie is wat groter dan Sjors. Ze zijn niet handtam, maar ze zijn ook zeker niet bang. Dus met een lief en geduldig baasje, kunnen ze heus goed tam worden. Hoe oud ze precies zijn, weten we helaas niet.

Heb je interesse in onze Sjors en Sjimmie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 voor een afspraak of vul het contactformulier in.

 

Algemene informatie

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.

Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Sjors en Sjimmie, de Grasparkieten

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.