Sjonnie (Jar Jar)

16 mei 2024

Jar Jar heeft de naam Sjonnie gekregen, heel toepasselijk omdat hij van de straat komt en dus een echte Haagse kater is. In de auto naar mijn huis was Sjonnie rustig en zelfs in slaap gevallen op mijn moeders schoot. Sjonnie had de eerste middag een paar uurtjes nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Vanaf dag twee ging het super goed. Hij was volledig op zijn gemak. Ik heb ook een rustig appartement met rustige buren dus hij heeft de eerste week veel slaap kunnen inhalen.

Hij vond zijn nieuwe huisje helemaal geweldig en kreeg praatjes. Bovendien is het een goede eter. Ik heb een mooie krabpaal voor hem besteld en in elkaar gezet. Hij vindt het heerlijk om in de hangmat of het huisje te liggen. Zijn andere favoriete plekje is op de bank met zijn zwart-witte kleedje. Inmiddels is Sjonnie erg speels geworden en wordt hij heel fanatiek van de kattenhengel met veertjes.

Hij kent inmiddels onze routine: om 7 uur opstaan en dan krijgt hij eten. Daar probeert hij natuurlijk al 6 uur van te maken haha. Dan overdag ben ik soms thuis aan het werken of naar de universiteit en ‘s avonds liggen we samen op de bank. Het is een grote knuffelaar en hij is zo ontzettend lief en dankbaar. Ook wanneer mijn vriend er is of iemand van mijn familie op bezoek is, is hij erg nieuwsgierig en niet bang. Sterker nog, hij komt even een aaitje halen. Ik ben erg blij dat we Sjonnie hebben. Ik ben ermee bezig dat hij binnenkort ook op mijn ruime balkon kan verblijven, wat hij erg zal waarderen denk ik.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!