Siam, vrolijke rooie jongeman (geb. november ’23)

7 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, met jonge katten
  • Kan met honden: dit hebben we nog niet geprobeerd
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin of appartement met geheel afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Siam, vrolijke rooie jongeman

Potjandosie het zal je maar gebeuren. Loop je helemaal alleen op straat en je voelt je hondsberoerd. En nergens een warm plekje om je even lekker op te rollen. Dat overkwam de jonge Siam, want Siam was niesziek.

Direct starten met de medicijnen

Gelukkig zagen mensen hem en lokten hem binnen. Eenmaal binnen belden ze ons. Toen we dit jonge mannetje ophaalden zagen we direct hoe ziek hij was. We hebben hem snel naar het warme hospitaal gebracht, een mandje klaargezet en lekker eten met daarin de medicijntjes verstopt. Want daar zijn we direct mee gestart.

Moe 

Onze Siam was dolgelukkig dat hij veilig was, en lekker kon slapen met een vol buikje. Hij was me toch een partij moe van alles. Een aantal dagen later ging hij alweer de goede kant op. Siam is een jonge sterke kater, en zijn lijfje, ondersteund met de medicijnen, ruimde alle ellende op.

Vrolijke rooie

En met dat opknappen kwam ook een heerlijke vrolijke babbelende rooie tevoorschijn. Zijn karaktertje is om te smullen. We denken dat er iets Oosters in Siam zit. En die Oosterse vriendjes kunnen heerlijk babbelen. Deze mooie jongen is in november geboren en pas een half jaar jong. En dat merk je! Heerlijk spelen vindt hij té gek gewoon! Hij rollebolt, en speelt, en kneedt, en snort erop los. Hij kijkt je dan met zijn grote speels oogjes vrolijk aan. Siam heeft er weer zin in! Hij voelt zich goed.

Nu nog een eigen thuis, misschien wel met een leuk kattenmaatje om mee te dollen. Ja! Siam is klaar voor een nieuwe start.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Siam is geboren in november 2023, gechipt, gecastreerd en gevaccineerd.

Wil je kennismaken met Siam? Vul het formulier hieronder in.

Fotografie © Simone Janssen

 

             

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!