Shelby, jong moedertje
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Shelby, jong moedertje

Shelby, jong moedertje

17 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: nee
 • Rustig huis met tuin of appartement met afgesloten catproof balkon
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Mama Shelby werd als zwerfpoes van straat opgehaald vanwege een melding dat ze een wond op haar flank had. Ze bleek ook drachtig te zijn. Wat een geluk om dan veilig in het hospitaal te zijn. Ze kreeg een lekker zacht mandje. Hoewel ze ons wel een beetje eng vond, genoot ze volop van de uitstekende roomservice. Zo kon de wond netjes genezen, terwijl Shelby haar zwangerschap voldroeg. Haar kittens Frenky en Purcy werden op 2 mei in het hospitaal geboren. Ze zijn nu al groot en zelfs al samen naar een nieuw huisje toe.

Nog wat voorzichtig

Nadat Shelby haar kids had groot gebracht werd ze gesteriliseerd en kwam ze terug naar ons hospitaal. Dat vond ze wel een beetje vreemd hoor. Weer zo een hokje en al die mensen. Wat is het hier toch druk! Ze klimt graag hoog op de hokken, om daar in alle rust alles te overzien. Maar als ze nog in haar hokje zit en je opent de deur, dan wil ze graag naar voren komen. Eerst nog wat twijfelend.. zo van… ‘Ben jij wel lief?’ Maar na de eerste aaitjes geniet ze van de aandacht. Ze geeft kopjes en vindt mensen toch best leuk.

Vrouwen: daar is ze dol op

Maar we hebben gemerkt: niet alle mensen. Mannen bijvoorbeeld vindt ze spannend. Wat ze heeft meegemaakt met mannen laat zich dan ook wel raden. We zoeken daarom een vrouwtjesmens bij wie ze mag wonen. Want vrouwen: daar is ze dol op. Shelby heeft dus een grote voorliefde voor het vrouwelijk geslacht en is wat minder lief naar mannen toe. Naar mannen kan ze nogal blazen terwijl ze zonder problemen op schoot kruipt bij een vrouw.

Lekker babbelen

Ze is heel voorzichtig en kan snel schrikken, maar tegelijkertijd is ze lekker nieuwsgierig: het ene moment is ze voor geen goud uit haar hokje te krijgen en het andere moment speelt ze verstoppertje. Als ze iets eng vindt, kruipt ze hoog op de hokken. Daar voelt ze zich dan veilig. Deze dame is ze lekker vocaal en weet ze goed te laten merken wat ze wil. Deze lieve dame babbelt erop los. Shelby is een lieve jonge poes, die al veel heeft meegemaakt. We zoeken voor haar nu een liefdevol, rustig en voorspelbaar thuis.

Shelby is ongeveer anderhalf jaar, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Shelby? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Dasha Munnik

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Shelby, jong moedertje

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.