Shadow: Een vrolijke ondeugende rakker
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Shadow: Een vrolijke ondeugende rakker

Shadow: Een vrolijke ondeugende rakker

7 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Kleine Shadow was geland op een balkon, verkleumd en doodmoe. We hebben we hem lekker in de couveuse vertroeteld, waar hij kon opwarmen en uitrusten. Eenmaal hersteld, was hij de vrolijkheid zelve.

Tijdens de verzorging houden zijn pientere oogjes alles in de gaten, en wanneer hij een mogelijkheid ziet, dan ontsnapt hij, sneller dan zijn schaduw! Shadow gaat dan buurten bij de andere agapornissen, maar zit ook graag op hoofd en schouders van de verzorgers. Maar deze kleine dondersteen laat zich vervolgens wel weer makkelijk vangen. Deze zachtaardige lieverd zit nu in de kooi bij Theo, Chica en Snoetje. Heel gezellig natuurlijk, maar hij verlangt naar een eigen forever home. Shadow is het vertrouwen in mensen niet verloren. Hij vindt het leuk bij hen te zijn en aandacht te krijgen.

Shadow draagt geen ring. Zijn leeftijd en geslacht zijn onbekend. Hij is nagenoeg tam. We plaatsen Shadow alleen wanneer er al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Heb je interesse in onze Shadow? Vul onderstaand contactformulier in.

 

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Het hele jaar door logeren knappe agaporniden bij ons in de volière. Prachtige kleurtjes hebben ze en bij de koppels straalt de liefde er vanaf. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed!

Je kan ons altijd een berichtje sturen, want soms zijn er al vogels plaatsbaar die hier nog niet bij staan. Heb je interesse in 1 of meerdere van onze agaporniden? Vul onderstaand contactformulier in.

* Wist je overigens, dat de naam Agapornis is gevormd uit het Griekse agapein (= liefkozen) en ornis (= vogel). In het Engels worden deze dwergpapegaaitjes dan ook wel ‘Lovebirds’ genoemd, en in het Frans ‘Les inséparables’.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

Dit dier is al geadopteerd!