Gereserveerd Senna – grote snavel, klein hartje

16 mei 2024

Senna was de weg kwijt en ging ergens uitrusten. Een lieve melder merkte haar op en heeft haar mee naar binnen genomen. Wij hebben haar opgehaald en het was al direct duidelijk dat Senna tam was en wel van een kroeltje hield. Wanneer we haar verzorgen, lijkt het als of ze in je hand wil bijten, maar dat is van het type: grote snavel, maar klein hartje. Beetje druk doen, maar vervolgens lekker op je hand stappen en gezellig meekijken met alle werkzaamheden. Senna vindt het buiten haar kooi heel leuk. Lekker vliegen en gezelschap zoeken bij andere vogels. In de kooi is ze rustig, maar haar oogjes missen weinig.

We zoeken voor Senna een fijn forever home, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Senna draagt een ring uit 2020. Haar geslacht is ons niet bekend. Mogelijk is Senna een vrouwtje. We hebben haar nog nooit horen fluiten, of mannetjes gedrag zien vertonen. Maar zeker weten doen we het niet.

Heb je belangstelling voor onze lieve Senna? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.
Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.
Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Reageer op Gereserveerd Senna – grote snavel, klein hartje

Help ons de dieren helpen!