Semmy: lief meissie zoekt schoot (4 jaar)

22 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

 

Mager meisje

Toen Semmy door de ambulance werd opgehaald, was ze broodmager. Haar hartje klopte veel te snel, ze had diarree en ze was wat kalig op haar rug en achterpoten. We hebben haar speciaal voer gegeven zodat ze weer wat kon aankomen. Gelukkig herstelde ze goed en werd ze wat zwaarder.

Neusje aan neusje

Semmy komt je ‘s morgens meteen begroeten. Ze snuffelt nieuwsgierig aan je neus (zo begroeten katten bevriende andere katten in huis en uit de buurt) en wil graag even in je armen zitten om aandacht te geven en krijgen. Niet te lang hoor, want Semmy heeft genoeg te doen. Ze scharrelt eerst door de kamer om te zien of alles nog net zo is als gisteren en gaat daarna het liefst naar buiten, in de ren. Daar zoekt ze een hoog plekje zodat ze kan zien welke leuke katten er nog meer buiten rondlopen, in de aangrenzende ren.

Lekker op schoot

Als er mensen langs komen, wil ze best even van haar hoge uitkijkpunt af komen om een praatje te maken. Maar het liefst ligt ze heel vaak op schoot. Haar nieuwe mens wordt dan ook vriendelijk verzocht veel thuis te zijn.

Semmy is klaar voor de toekomst

Semmy kan zichzelf prima vermaken, maar vindt het ook leuk om bij je in de buurt te zijn. Een beetje meehelpen of wat chillen. Ze is gewoon een lief, gezellig en rustig poesje. Haar hart is weer in orde, de darmen werken normaal. Ze mag nog wat zwaarder worden en de haartjes op haar rug en achterpoten hebben nog wat tijd nodig om te groeien. Maar Semmy is intussen helemaal klaar voor haar nieuwe huisje.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Semmy eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds.Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Sterilisatie

We weten niet of Semmy gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, dan mag ze geholpen worden bij onze eigen dierenarts en op onze kosten. Je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar dan kunnen wij de kosten niet vergoeden.

Semmy is ongeveer vier jaar oud, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Semmy? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!