Schuwe kat kiest goede tuin

12 augustus 2022

Een bewoonster van de Boekhorststraat ziet al meerdere dagen een schuwe kat in haar tuin. Is hij verdwaald? Ze zet eten en drinken voor hem neer. Als ze ziet dat het steeds slechter gaat met de kat, komt ze in actie!

Ze heeft de kat niet eerder gezien. De kat wil ook geen contact en als ze hem wil aanhalen gaat hij er snel vandoor. Maar hij komt wel iedere dag terug en blijft dan steeds langer in het hoekje van de tuin te zitten. Toch valt op dat de kat er steeds slechter uit gaat zien. De kat heeft gelukkig een tuin uitgekozen waar een dierenvriend woont. De bewoonster belt de dierenambulance!

Chauffeur Joop gaat naar de melding toe. Terwijl hij het verhaal aanhoort ziet hij de kat al zitten. Als Joop dichterbij komt, kruipt de kat nog verder weg, onder de tafel. Maar de tuin houdt daar op. Joop gaat op zijn hurken zitten en met één snelle en onverwachte beweging grijpt hij de kat in zijn nekvel. De kat blaast nog even, maar heeft geen kans meer om iets te doen. En waarschijnlijk ook te weinig energie. Hij ziet er inderdaad slecht uit. Joop zet hem in een transportkooi en brengt hem meteen naar de dierenarts.

De kat heeft vieze ogen en een vieze neus. Hij is heel mager en blijkt ook hoge koorts te hebben. Hij kan zichzelf niet meer verzorgen en er zit opgedroogde ontlasting aan zijn staart. Het zielige dier heeft hard hulp nodig! Hij is niet gechipt en op onze oproepen op Amivedi en andere kanalen komt geen reactie.

In ons hospitaal starten we de behandeling zoals de dierenarts dat adviseerde. De eerste dagen zien we weinig verschil. Is er meer aan de hand? Er worden allerlei onderzoeken uitgevoerd, maar nergens komt iets verontrustends uit. De dagen en zelfs de weken kruipen voorbij, terwijl we doorzoeken en alle aandacht geven aan eten en medicatie.

En dan ineens lijkt de behandeling aan te slaan en gaat het heel voorzichtig beter met de kat. Iedereen haalt opgelucht adem. Na een dikke maand in ons hospitaal is Pretsel, zoals we hem hebben genoemd, sterk genoeg om gecastreerd te worden. En weer drie weken later is hij klaar voor adoptie. Nog wel wat angstig, dat wel. Dus we zochten een geduldig en ervaren kattenmens. Nog eens drie weken later is er de benodigde ‘klik’ en mag Pretsel naar zijn nieuwe huis. En naar een beter leven!

Klaar voor adoptie:

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!