Schorpioen in je rugzak

10 augustus 2021

Een souvenir meenemen uit het buitenland is altijd leuk. Alleen was deze souvenir wel even schrikken voor de reizigers. Vermoedelijk is deze kleine boef tijdens het inpakken lekker knus in de rugzak gaan zitten tussen de kleding en de badslippers. Bij het uitpakken schrokken de vakantiegangers zich een ongeluk van deze kleine verstekeling. 

Er was namelijk een “Euscorpius croaticus schorpioen” van ongeveer 3-4 centimeter groot meegereisd vanuit Kroatië helemaal naar Zoetermeer. En om deze kleine verstekeling nou gelijk te verwelkomen in de familie is natuurlijk niet echt een optie. Wij werden gebeld voor assistentie en chauffeur Hugo is er zo snel mogelijk naartoe gereden. Schorpioenen kunnen ontzettend gevaarlijke giftige dieren zijn. Gelukkig bleek dit exemplaar niet schadelijk voor mensen. Mocht je gestoken worden door deze soort schorpioen is de steek vergelijkbaar met een wespensteek. Niet fijn maar ook zeker niet dodelijk. Allergische reacties kunnen wel voor ernstigere problemen zorgen.

De schorpioen zit momenteel nog bij ons in opname in onze speciale ruimte met terraria maar gaat zo spoedig mogelijk door naar de Reptielenopvang in Zwanenburg.

Lees verder onder de foto’s.

Vind je een mogelijk giftige verstekeling in je bagage? Handel dan altijd als volgt: 
– Zorg dat je goede beschermende kleding, schoenen en/of handschoenen draagt bij benadering van het dier.
– Probeer het dier NOOIT met je handen op te pakken!
– Als dit lukt zet een bakje over het dier heen.
– Probeer een foto te maken zodat je deze door een expert kan laten beoordelen.
– Neem contact op met de dierenambulance of een reptielenopvang uit de regio.

Wist je dat? 
Schorpioenen ultraviolet (UV-)licht weerkaatsen met een speciaal laagje in de huid, waardoor ze lijken te gloeien. Wetenschappers ontdekten dat schorpioenen die rondzwerven ‘s nachts opgloeien. Schorpioenen die in het donker stil verborgen blijven zitten, gloeien niet.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!