Schootknuffeltje Trixie

1 januari 1970

  • Andere katten: nee, houdt ze absoluut niet van
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin of appartement met afgesloten balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Trixie werd meteen door de dierenarts opgenomen, want ze had enorme stuipen. De ene epileptische aanval na de andere. Ze was ook onderkoeld. Ze kreeg met spoed een infuus met kalmerende middelen. Opwarmen in de warme couveuse met extra zuurstof deed haar goed. ’s Middags kreeg ze nog wat laatste stuipjes, maar in de avond kwam ze tot rust. En ze had ineens enorme honger! Haar bakjes schrokte ze dankbaar leeg. Wat natuurlijk een goed teken is…

Twee dagen later hebben we haar opgehaald en in ons hospitaal opgenomen. In de speciale Recovery ruimte met een camera op haar hok. Zodat we haar goed konden monitoren. Arme Trix was helemaal van slag. Ze was verward door de medicatie en de stuipen en deed maar een beetje boos naar ons. Ze blies en probeerde ons op afstand te houden. Maar van de stuipen was ze gelukkig af. Waarschijnlijk toch een vergiftiging? We weten het niet.

Dat boos doen van dit vrouwtje is trouwens niet wie Trixie is hoor. Want toen ze naar de losloopkamer mocht en lekker de ruimte voor zich alleen had. Nouwww… toen kwam daar toch een lief schattig schootpoesje naar voren. Deze lieve dame is erg onzeker en ligt de hele dag in een holletje van de krabpaal. Maar als je voor haar krabpaal gaat zitten en je legt een handdoek of een mandje op je schoot. Dan kruipt ze al snel bij je, lekker op schoot. Dan geniet ze van de knuffels en gaat ze kneden en spinnen. Ze heeft gewoon veel engs meegemaakt en ze was in de war. Maar onze Trixie is in hart en nieren een hele lieve schootpoes.

Trixie is al wat ouder. De 15 jaar al gepasseerd, schatten we. Ze ziet iets minder goed van dichtbij, is wat stram in haar heupjes en heeft moeite met grote sprongen. We denken dat ze ook nog een oude bekkenbreuk heeft gehad, maar dat is inmiddels geheeld. Niet goed geheeld, want ze heeft er nog wel wat last van. Maar niet zo dusdanig dat ze opnieuw geopereerd moet worden. Ze loopt wel wat anders, maar dat zal zo blijven. En dat springen: dat hoeft voor haar toch allemaal niet zo nodig meer. Die drukke tijd heeft ze wel gehad. Een warme schoot, een fijn plekje op de bank en lieve mensen die heel veel thuis zijn en haar dik gaan verwennen. Daar droomt ze van!

Trixie is ongeveer 15 jaar, gevaccineerd en gechipt. We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, mag ze nog bij onze eigen dierenarts en op onze kosten geholpen worden. Sterilisatie is een absolute voorwaarde voor adoptie.

Wilt u kennismaken met Trixie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

fotografie © Agnes Ludwig

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS TRIXIE HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!