Schaapje op het droge

2 oktober 2020

Op een donderdag rond 11.00 uur in de ochtend ontvangen we een melding over een schaap dat te sloot geraakt is aan de Oostvlietweg in Leidschendam. Het arme beestje stond in de sloot te blaten terwijl de rest van de kudde hulpeloos toekeek vanaf het weiland.

Aangezien een nat schaap in het water nogal wat weegt, is het geen gemakkelijke klus om hem omhoog te tillen en weer veilig op het land te zetten. Chauffeurs Rutger en Jasper zijn ter plaatse gestuurd. Gelukkig was de meldster bereid om te wachten. Zij vangt de chauffeurs op en wijst hen de weg.

Er zit niets anders op dan zelf ook te water gaan. Aanvankelijk dachten Rutger en Jasper aardig droog uit de strijd te kunnen komen: een kwestie van de broekspijpen oprollen. Maar de modderige sloot zorgt ervoor dat de mannen dieper wegzakken dan verwacht. Gelukkig zijn ze niet vies van een beetje bagger.

Met veel kracht tillen zij samen het schaap op het droge en helpen hem zo uit zijn benarde situatie. Het duurt niet lang voordat hij weer staat te grazen tussen de rest van zijn groep. Het geblaat is ook gestopt, hij voelt zich weer op zijn gemak. De zon werkt mee en zorgt ervoor dat de dikke vacht snel droogt. Hopelijk is dit schaap zijn natte avontuur over niet al te lange tijd vergeten. Wij zijn vooral blij dat hij op tijd is ontdekt en alles goed is afgelopen.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!