Sascha, de verdwaalde Heilige Birmaan

5 april 2022

Chauffeur Joop reed op een mooie dinsdagmorgen naar de Bordeauxstraat in Zoetermeer. Daar zat al enkele dagen een onbekende kat in de struiken van een voortuin. De bewoner maakte zich ongerust, omdat de kat een slechtere indruk begon te maken. Gelukkig trok hij aan de bel en belde hij ons.

Gearriveerd in de Bordeauxstraat ontdekte Joop de kat al snel. Hij zat wat ellendig in elkaar gedoken en reageerde nauwelijks op onze chauffeur, die met zachte geluiden en kleine aaibewegingen het vertrouwen van de kat wilde winnen. De kat liet zich gedwee in een bench zetten, waarna Joop hem in de ambulance kon onderzoeken. Geen verwondingen gelukkig, wel wat apathisch en een prachtige raskat: een Heilige Birmaan. Niet meer de jongste, maar nog hartstikke knap. En gechipt! Daar wordt een chauffeur blij van, want dan is de eigenaar snel opgespoord.

Te vroeg gejuicht: de chip bleek niet goed geregistreerd. Er leek niets anders op te zitten dan onze Birmaan naar het Zoetermeerse asiel te brengen. Maar gelukkig is onze meldkamer niet voor één gat te vangen! Noest speurend op internet vond Hugo, coördinator van onze meldkamer, dat een soortgelijke kat werd vermist in Zoetermeer. Toch nog appeltje eitje dus en een grote kans dat de eigenaar en de kat nu herenigd konden worden. Joop ging opnieuw op pad. Hij belde aan bij het juiste adres en daar deed een oudere, zeer bezorgde man open. Hij zag het logo van de dierenambulance op Joops vest en vroeg zich angstig af of zijn Sascha gevonden was en of hij nog leefde. Toen Joop hem vertelde dat Sascha levend en wel in de ambulance zat, schoten zijn ogen vol tranen en viel hij Joop ontroerd in de armen.

Het werd een mooie hereniging waarbij Sascha uiteraard, want zo zijn katten, zijn vertrouwde huis goed inspecteerde om te kijken of alles nog naar zijn zin was. De gelukkige eigenaar vertelde dat Sascha al zestien jaar bij hen is en een echte kameraad. Hij komt ’s avonds altijd op schoot zitten en als de eigenaar naar het verzorgingshuis in de buurt vertrekt om zijn vrouw in te stoppen, dan maakt Sascha een klein rondje buiten. Hij is altijd op tijd weer terug. Tot een week geleden. De eigenaar heeft zich enorm ongerust gemaakt, omdat hij niet wist wat er met hem was gebeurd. Bovendien lijdt Sascha aan epilepsie en heeft hij dagelijks zijn medicijnen nodig.

Joop heeft de eigenaar natuurlijk op het hart gedrukt om de registratie van de chip op orde te brengen. Een must, want dan is de kans op hereniging groot. We zien het zo vaak: een dier dat wel gechipt is, maar de registratie klopt niet meer. Als je verhuist, een nieuw telefoonnummer krijgt of van dierenarts verandert: zorg dat de nieuwe gegevens in de registratie komen!

Eind goed al goed. Ook voor een chauffeur is het altijd een mooi moment wanneer je dier en baasje met elkaar kunt herenigen. En de dierenambulance is een dankbare donateur rijker!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!