Santa is een cadeautje

 In Asieldieren
 • Andere katten: dit hebben we nog niet kunnen proberen
 • Kinderen: 8+
 • Huis met tuin of appartement
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee
 • Santa zat voor de deur bij mensen. Heel stilletjes en met dichtgeknepen ogen. Want hij had enorme pijn aan zijn ogen. Hij kon ze gewoon niet meer open doen. Dat licht! En die pijn… Het was voor hem ondraaglijk. De mensen zagen direct dat hij er niet best aan toe was. Ze hebben hem binnengelaten en ons gebeld.

  Bij de dierenarts bleek hoe ernstig zijn conditie was. Hij had gezwellen op zijn wangen en kon zijn bek daardoor niet helemaal openen. Het waren grote abcessen geworden van oude vechtwonden. Hij wilde dus ook niet eten, want eten deed hem pijn. Zijn rechteroog was pijnlijk rood en geperforeerd. En zijn voorpoot was dik en geïnfecteerd. Santa moet echt enorme pijn hebben gehad!! Goed van hem dat hij voor die deur is gaan zitten en zo om hulp heeft gevraagd. En gelukkig woonden daar mensen die hem wilden helpen.

  Wij roepen vaker op tot het castreren van je dier. Is het niet vanwege de geboortebeperking, want er zijn écht teveel katten. Meer katten dan huisjes helaas. Dan is het wel om dit soort ellende te voorkomen. Want ongecastreerde katten vechten nou eenmaal vaker. En arme Santa is daar nu de dupe van.

  Zijn oogje moest worden verwijdert, want het was niet meer te redden. Hij kreeg pijnstilling, antibiotica en slobbertjes voer… Zijn wonden rondom zijn wangen en bek genazen langzaam maar zeker. Santa kan nu gelukkig weer zonder pijn zijn brokjes eten. En onze Santa is zelf gewoon een cadeautje: een heerlijke grote rooie kroelkont met een knappe grote katerkop. En zo ontzettend lief. Hij is duidelijk dankbaar dat hij geen pijn meer heeft en dat we hem hebben geholpen. En hij geniet van de aandacht en lekkere kroelies onder zijn kinnetje… Santa is een lief en zachtaardige ventje.

  Santa is gechipt, ingeënt en gecastreerd. Hij is ongeveer 5 jaar.

  Wilt u kennismaken met Santa? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

   

  Fotografie © Laura Wintermans en by Etienne

  STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS SANTA HELPEN!

  Recent Posts