Sansa, een klein meisje met een groot hart (3 jaar)

14 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 8+
• Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Sansa werd gevonden met een wond aan haar achterpoot. De poot was dik en pijnlijk, ze kon er niet op lopen. We brachten haar gauw naar de dierenarts, die de wond heeft schoongemaakt en gehecht. Sansa kreeg ook antibiotica en pijnstillers en moest een poosje hokrust houden.

Klein meisje

Toen Sansa goed hersteld was, mocht ze naar de losloopkamer. Ze is een heel klein meisje, ze lijkt bijna nog een kitten! Maar ze blijkt toch al zo’n jaar of drie te zijn. Sansa heeft een erg lief karakter. Ze is heel blij dat ze nu lekker mag loslopen, haar nageltjes mag scherpen aan de krabpaal, en spelen met al het leuke speelgoed in de kamer. Als we haar oppakken om haar te knuffelen, vindt ze dat helemaal geweldig en gaat haar motortje op volle kracht ronken.

Sansa wil verwend worden

Sansa wil nu graag naar een huisje waar ze haar leven mag gaan delen met lieve mensen die haar gaan verwennen met speeltjes, snoepjes en veel knuffels. Kortom, mensen die heel veel gaan houden van dit kleine meisje met een groot hart ❤

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds.Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Sansa is ongeveer 3 jaar oud. Ze is gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Sansa? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!