Sambal

13 september 2020

We wilden jullie even een update geven over Sambal. Onze knappe, grote, maar beetje vreemde kater 😉.

Sambal was een charmante man toen we hem bij jullie mochten ophalen. We voelden direct voor zijn mooie bekkie, zijn verhaal en zijn gesnor! Eenmaal thuis, kreeg meneer veel nieuwe indrukken…. Het leek hem allemaal niet zo veel te doen. Zelfs onze hond boeide hem niet.

Maar onze grote ramen en de buitenwereld…. Dat was vanaf dag 1 heel interessant. Jullie zullen begrijpen dat het een hele opgave was om deze knapperd een aantal weken binnen te houden… Zo snel als het licht vloog hij door het huis.

Na een week of 5 was er geen houden meer aan. We moesten er aan geloven, dit is een buiten kat. Eerste week onder begeleiding de halve tuin afgezet en meneer steeds weer van de schutting plukken. Trainen om te komen op een fluitje waarna er natuurlijk wat lekkers klaar staat.

Meneer is echt super eigenwijs. Echt een rode kater. Komt alleen knuffelen als hij wat wil. Aai je hem te lang dan gaat zijn grote staart heen en weer. Wees gewaarschuwd….

Een krabpaal boeit hem niet, een lazer lampje is saai (hij kijkt je dan echt heel duf aan, alsof hij wil zeggen: denk je dat ik gek ben? Jij beweegt dat stipje, daar ga ik echt niet achteraan rennen hoor) En dat heerlijke zachte mandje aan de verwarming…. Nee dat is niets voor meneer….liever languit op de harde grond. Op schoot? Nee…. Misschien naast je op de bank… 2 minuten is lang genoeg 😂

Zijn hobby is ons in de vroege ochtend wakker miauwen (6:00). Als je niet reageert, dan loopt hij met zijn inmiddels bijna 6 kilo over je heen te banjeren. Gaat boven op je borstkast zitten op 5 cm van je neus vandaan en miauwt en snorren tot er een reactie komt. Dan wil hij liefde en aandacht… Oowja en naar buiten en eten natuurlijk 😜

Eerlijk is eerlijk, dat is het mooiste moment van de dag voor ons 🐱. Ook al kan ik dan nog 2 uur slapen, hij vertrouwt ons dusdanig dat hij dan wel heel dichtbij wil komen.

Hij is de bink van de buurt. Inmiddels kent iedereen hem wel en heeft hij de rust gevonden. Sambal is helemaal op zijn plek…. Dan weten jullie dat 👍

Wij willen jullie bedanken voor al het werk wat jullie verzetten en de liefde die jullie geven aan alle dieren die dat zo verdienen.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!