Rutger achtervolgt Chihuahua

5 maart 2018

Als je veel op de weg zit, zoals onze ambulancechauffeurs, dan kom je vanzelf de gekste dingen tegen. Gisteren reed onze chauffeur Rutger naar een afspraak toen hij opeens een doodsbange Chihuahua over een druk kruispunt zag rennen.

Hij besloot gelijk het stuur om te gooien om zo het hondje op veilige, gepaste afstand te kunnen volgen. Met het zwaailicht aan kon hij op deze manier ook goed het overige verkeer waarschuwen.

Want Rutger weet uit ervaring dat het met kleine hondjes die in paniek langs en over drukke wegen rennen zelden goed afloopt. Als chauffeur zie je zo’n beestje nauwelijks en als je ‘m ziet, is het vaak te laat.

Even leek de achtervolging op de beroemde jacht op O.J. Simpson die op de vlucht was voor de politie in Los Angeles. Het beestje wist simpelweg niet van ophouden! Maar gelukkig rende de Chihuahua op een goed moment de Lubeckstraat in, waar Rutger met hulp van omstanders het doodsbange dier, dat vol adrenaline zat na de intense vlucht, een tuintje in wist te drijven en te overmeesteren.

Omdat de chip niet geregistreerd stond en we geen vermissing hadden doorgekregen, bracht onze chauffeur het hondje naar het Haags Dierencentrum. Daar besloot hij nog even bij de Chihuahua te blijven om hem gerust te stellen. Binnen een paar minuten veranderde het grommende en bijtende reutje in een schoothond, die zich bij Rutger helemaal op zijn gemak voelde. Einde middag kregen we een telefoontje dat de eigenaar zich gemeld had. Mooi avontuur weer…

overleg met de meldkamer: chihuahua gespot, alleen en bang rennend over de straat 

rustig de achtervolging ingezet…

één blije Rutger met het hondje: veilig en ongedeerd…. pfffew

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!