Rustige Elsie zoekt maatje

15 april 2024

Roodrugparkiet Elsie is gevonden op straat, zonder staart. We weten niet wat ze heeft meegemaakt, maar ze heeft echt wat tijd nodig gehad om bij te komen. Elsie heeft geen vertrouwen in mensen en is tijdens de verzorging liever ergens anders. Los vliegen vindt ze geweldig. Ze gaat soms ook even een dutje doen in een andere kooi. Haar staart is inmiddels terug gegroeid. Elsie is een heel rustige vogel. Ze maakt weinig geluid.

Elsie zoekt een maatje, het liefst in een volière waar ze lekker kan vliegen en vogeldingen doen.

Gezien haar uiterlijk, vermoeden we dat Elsie een popje is. Ze draagt een zwarte ring uit 2019.

Heb je interesse in onze eenzame Elsie? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie

De roodrugparkiet is een niet zo bekende parkietensoort. In tegenstelling tot bijvoorbeeld grasparkieten, zijn ze ook niet erg geschikt om binnen in je huis te houden. Roodrugparkieten zijn actieve vogels en echte vliegers, zij kunnen dus het beste in een ruime volière worden gehuisvest. Roodrugparkieten zijn sterke vogels, maar een tocht- en vorstvrij nachthok waarin zij zich kunnen terugtrekken verdient de voorkeur. Roodrugparkieten zijn veel op de bodem van de volière te vinden en nemen graag een bad.

De roodrugparkieten zijn redelijk rustige vogeltjes. Ze eten een zaadmengeling voor grote parkieten. Aangezien ze in het wild graszaden eten, kan de voeding altijd aangevuld worden met gras- en onkruidzaden. Ook wat fruit en groenten, kiemvoer en eivoer zijn een welkom tussendoortje.

Reageer op Rustige Elsie zoekt maatje

Help ons de dieren helpen!