Rune en Sami, knap stelletje (begin mei geboren)

7 september 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja. We plaatsen Sami en Rune het liefst samen
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Rune en Sami kwamen als piepjonge zwerfkatjes bij ons binnen. Ze waren heel erg schuw, maar gelukkig nog jong genoeg om aan mensen te kunnen wennen.

Socialisatietraject

Broer en zus gingen het socialisatietraject in: vanuit de zwerfkattenruimte naar een quarantainekamer en vervolgens, na hun vaccinaties, naar de kittenkamer. Wat was het moeilijk voor deze kleintjes (en voor ons) om ze te laten wennen aan die grote mensen en vooral aan die handen! Ze hebben in een paar weken al veel geleerd. Handen vinden ze nog steeds spannend, maar die handen doen wel leuke spelletjes met een veer of een hengeltje. En dat vinden ze leuk! Aaien lukt nog niet heel goed, maar heel soms mogen de verzorgers hun gang gaan en dan gaan ook meteen de motortjes aan. Sami en Rune zijn nog geen schootkatten, maar met wat geduld gaat dat zeker lukken met deze twee.

Zwart poesje, gestreept katertje

Poesje Sami is helemaal zwart. Ze durft iets meer dan Rune en gaat als eerste op iets nieuws af. Katertje Rune is cypers getekend met wat wit. Als Sami durft, wil hij het ook wel proberen. In de kittenkamer spelen ze met de andere kittens zodat ze van hen kunnen leren een sociale kat te zijn. Ze hebben de spelende kittens eerst eens rustig bekeken voor ze zich in het feestgewoel waagden. Maar nu gaan ze helemaal los in het krioelende gezelschap.

Sami heeft een hartruisje 1-2/6. Vaak groeien kittens hier overheen, maar het is belangrijk om voor de castratie nog een keer goed te luisteren.

Sterilisatie

Castratie of sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren of castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Rune en Sami tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om Sami en Rune eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hen het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De katjes geven zelf aan wanneer ze relaxt zijn en klaar om de rest van het huis te verkennen.

Sami en Rune zijn begin mei geboren. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Sami en Rune? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

  

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!