Rotterdamse kat na vier weken gevonden in Den Haag

22 augustus 2023

Lieve mensen zagen deze kat rondlopen en maakten zich zorgen. Hij had vechtwonden, een abces, teken en kale plekken. Hij leek een zwerfkat, maar daar was hij te lief voor. En dus… belden ze ons.

Het bange dier liet zich gelukkig makkelijk benaderen. Ambulancechauffeur Sven kon de chip uitlezen. Wat bleek? Deze kat kwam helemaal uit Rotterdam en was al vier weken vermist! Dat hadden we niet zien aankomen!

Nu weten we uit ervaring dat we niet te snel moeten juichen. Sommige katten zijn wel gechipt, maar de eigenaren zijn alsnog onbereikbaar, omdat ze de chip niet hebben geregistreerd of omdat er verkeerde gegevens in de registratie staan. Onze centralist belde de eigenaar op en zij sprong gelijk in de auto. Sven nam de kat mee naar ons hospitaal. Hier kreeg hij drinken en veel lekkers te eten en moest hij nog even geduld hebben voordat zijn baasje zou arriveren.

Of de Haagse avonturen zijn bevallen voor deze Rotterdamse kat zullen we nooit weten. Maar het is altijd fijn om weer naar je eigen liefdevolle huisje terug te gaan!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!