Rossi (Sigrid)

14 januari 2019

Dank voor jullie belangstelling en …..Met Sigrid gaat het echt fantastisch, wat een slim en lief beestje is het!!

We hebben haar Rossi genoemd. Dat is omdat ze een klein beetje rood is, dus rossig 🙂 en… omdat wij allebei motor rijden, is haar nieuwe naam een kwinkslag naar de topmotorcoureur Valentino Rossi, nr 46.

Rossi is al helemaal thuis in ons huis – en sinds kort ook de tuin – en ze heeft het uitstekend naar haar zin. En wij met haar!! De eerste twee weken moest ze nog even wennen en merkten we dat ze ons soms nog “afweerde” en kort blies als we teveel aandacht gaven, maar dat is nu ook helemaal goed. We merken niets meer van het `soms wat kattige´ karaktertje wat ze vertoonde bij jullie in de opvang.

Ze miauwt lekker vaak, maar vooral als er brokjes op de plank moeten komen. Eigenlijk altijd dus… hahaha!! We geven haar nu 35 gram obesitasvoer per dag. Dit gaat in het blauwe bolletje en daar moet ze dus lekker voor rondwandelen. Gewicht is nu plm. 4 kg dus dit blijft een aandachtspunt, al ziet ze er prachtig en gezond uit. Kammen vind ze ook heerlijk.

Ze komt soms ook bij ons op schoot, maar alleen als madam het goed vindt en…niet te lang. Náást ons op de bank wil ze soms ook, maar het meest ligt ze op een stoel in de hoek bij het raam of in de vensterbank bij de tuin. Uitzicht op – en mekkeren naar – de mussen en muizen! Knuffelen en aaien mag de hele dag door, al loopt ze dan wel vaak door naar het kastje waar de brokjes staan: “Baas… begrijp me nou …méér brokjes svp”.

Zie de foto’s, we zijn dus heel erg blij met Rossi.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!