Ronnie is verlieeefd!!!… op zijn Lucky… ❤️❤️
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Ronnie is verlieeefd!!!… op zijn Lucky… ❤️❤️

Ronnie is verlieeefd!!!… op zijn Lucky… ❤️❤️

10 juni 2022

Dit dier is al geadopteerd!

Ronnie werd bij ons gebracht door de Dierenambulance Haaglanden, gevonden voor de deur van GGZ Delfland, moederziel alleen.

Deze valkparkiet is lekker eigenwijs. Na aankomst in onze vogelkamer nam hij onmiddellijk de vleugels toen we hem uit het reismandje haalden. Ronnie ging lekker boven op de wandkooien zitten en bekeek het allemaal eens rustig. We hebben hem maar lekker laten gaan en later op de dag nam hij intrek in zijn nieuwe verblijf. Lekker eten, druk heen en weer lopen en een beetje een grote snavel opzetten wanneer de verzorgers in de kooi kwamen met hun handen. Maar Ronnie heeft een klein lief hartje en doet nooit lelijk of boos.

Na de wachttijd van twee weken, mocht hij verhuizen naar de grote volière kooi. Dat vond hij direct helemaal geweldig. Klimmen, klauteren, veren poetsen, want ja, er zat ineens een heel leuke valkparkiet naast hem! Met zo’n leuk blosje! Ronnie kon het niet helpen en begon te fluiten. Zijn staartje tikte zelfs mee in de maat. En die mooiste fluitconcerten geeft hij voor… zijn Lucky! ❤️❤️

Lucky zal al een tijd aan de quarantaine kant, want zij kwam behoorlijk gehavend binnen. De melder had gezien dat ze werd aangevallen door een meeuw en heeft haar gered. Met een mank pootje en beschadigde vleugel kwam ze bij ons aan. We hebben Lucky flink vertroeteld. Met pijnstilling en rust knapte ze langzaam op. Eindelijk was de tijd aangebroken om te verhuizen naar de volière met de andere valkparkieten. Dat vond ze maar wat leuk!! Lekker klimmen, flink fladderen met de vleugels! En zomaar ineens was daar die grijze knapperd! Hij zong zo mooi en wilde haar aandacht. Het duurde niet lang, de hofmakerij, en Lucky viel als een blok voor de charmes van Ron.

Ronnie en Lucky zijn altijd in elkaars buurt te vinden. En… zijn ze niet knap samen??

Lucky draagt geen ring, de leeftijd is onbekend. We vermoeden dat Lucky een vrouwtje is. Ronnie draagt geen ring. Gezien zijn fluitconcerten, denken we dat hij een mannetje is. Zijn leeftijd is onbekend.

We zoeken voor dit kersverse stel een fijn huisje. Wil jij kennismaken met ze? Vul onderstaand formulier in ⤵️⤵️

 

 

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!