Ronddraaiend eekhoorntje

22 juni 2019

Donderdagmiddag krijgt de meldkamer een telefoontje vanuit Scheveningen. Op de Brusselsestraat rent een eekhoorntje. Nou is dat op zich niets bijzonders, in de buurt van het Scheveningse bos… Alleen deze eekhoorn rent alleen nog maar rondjes, op een parkeerplaats. Ook lijkt ‘ie steeds om te vallen.

Ambulancechauffeur Rutger is snel ter plaatse en constateert dat dit diertje waarschijnlijk een harde klap van een auto heeft gehad. Hij heeft duidelijk hersenletsel opgelopen, want zo ronddraaien is natuurlijk niet normaal. Rutger rijdt direct naar de dichtsbijzijnde dierenarts, die is gelukkig om de hoek. Helaas, het enige wat we dan nog voor dit prachtige diertje kunnen doen, is hem verlossen van de pijn.

Helaas zijn niet alle diertjes te redden, maar voorkomen dat ze met pijn op straat blijven liggen, is ook een goede vorm van hulpverlening. Ze zijn niet allemaal in leven te houden. Maar het is toch mooi dat we, dankzij onze donateurs, deze dieren kunnen helpen. Zo hoeven ze niet nog uren of dagenlang op straat te blijven liggen. Een langdurige stressvolle lijdensweg, is dit eekhoorntje gelukkig bespaart.

Fotografie © Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!