Rocco wil niet meer op straat (4 jaar)

23 januari 2024

ROCCO IS TIJDELIJK UIT DE PLAATSING. HIJ KAN WEL BEZOEK ONTVANGEN. 

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin of appartement met volledig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

 

Rocco leefde op straat. Hij kwam bij ons terecht omdat lieve buurtbewoners zich zorgen om hem maakten. Hij leek moeilijk te kunnen eten en had bloederige ontlasting. Hij mocht bij ons komen opknappen in het warme, veilige hospitaal.  De dierenarts heeft hem onderzocht, maar kon gelukkig niets ernstigs vinden.

Niet meer op straat 

We verwachtten eigenlijk dat Rocco niet te socialiseren zou zijn en dat we hem weer uit zouden moeten zetten. Dat gebeurt altijd in een veilige omgeving, waar mensen zijn die voor de katten zorgen en ze in de gaten houden. Maar Rocco was het type ‘ruwe bolster, blanke pit’. Gelukkig jongen, jij hoeft niet meer de straat op!

Schattig miauwtje 

Hij moest eerst een beetje aan ons wennen, maar begon het na een poosje toch best leuk te vinden, die mensen die hem lekker aaiden en gezellig een babbeltje met hem maakten. Als we zijn kamer binnenkomen, begroet hij ons altijd met een heel hoog, schattig miauwtje. Dat trouwens helemaal niet past bij zijn imago van stoere straatjongen.

Een beetje een bangerik 

Rocco is eigenlijk gewoon een beetje een bangerik. Maar wel een hele lieve bangerik. Hij vindt het heerlijk om lekker geaaid te worden, en rolt zich dan op zijn zij om optimaal te kunnen genieten van de knuffels. Hij vindt het allemaal nog erg spannend en zal moeten wennen aan het leven in huis. Geef hem de tijd, verwacht in het begin niet teveel van hem en laat hem uit zichzelf naar je toekomen. Dan komt het vast helemaal goed met Rocco!

Wennen

Rocco zal de overgang naar een nieuw huis heel spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing.

Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes (die wel in zijn dieet passen, meneer is wat aan de zware kant 😉), want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Rocco is ongeveer 4 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Rocco? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

Reageer op Rocco wil niet meer op straat (4 jaar)

Help ons de dieren helpen!