Roan & Raeven, en Scylar

25 november 2022

Bij thuiskomst was de rolverdeling gelijk duidelijk, Roan gaat gelijk op pad, en Raeven kijkt nog even de kat uit de boom, of in dit geval uit de krabpaal.

Ik heb voor de meiden een fijn plekje gemaakt in de slaapkamer zodat ze rustig kunnen wennen. Hier hebben ze de eerste dag en nacht doorgebracht, met de geurtjes van Scylar terwijl Scy ze af en toe hoorde spelen en kon ruiken. Hij gaf knorrend kopjes aan de deurpost, dat was de eerste winst, een hele relaxte kater terwijl er allemaal nieuwe geurtjes en geluiden in zijn territorium waren.

De meiden raakten snel gewend en waren de volgende ochtend lekker samen aan het spelen op de krabpaal. Scy was nog steeds erg ontspannen en nieuwsgierig en zat zelfs voor de deur te wachten.

De deur een stukje open gedaan en even gekeken naar het staartje wat daar voorbij kwam. Scy was nog steeds ontspannen en geïnteresseerd. Elkaar gezien! Gelukkig bleef alles nog steeds rustig, even kijken, even ruiken en dan de deur weer dicht. Dit een aantal keer herhaald en het bleef goed gaan, ze hebben zelfs even met de neusjes elkaar gegroet. De meiden vonden het wel spannend af en toe en lieten soms een dikke staart zien maar Scy trok zich daar niets van aan.

Tijd om van ruimte te wisselen, Scy even in de gang en daarna in de slaapkamer en de meiden op ontdekking in de woonkamer, met de slaapkamerdeur op een kiertje zodat ze elkaar af en toe konden zien en ruiken. Dit een aantal keer herhaald, ik vond het belangrijk om genoeg tijd door te brengen met de meiden en met Scy, dus zowel alle katten als ik hebben die dag vaak van ruimte gewisseld.

Die avond voor het eerst alle drie samen gehad, wel met speeltjes ter afleiding zodat ze zich niet te veel op elkaar zouden richten.

Dit heel vaak herhaald en niet te lang, soms liep de spanning iets op vooral omdat de meiden Scy heel spannend vonden en af en toe naar hem blaasden of hun haren op zetten, ik denk dat ze niet gewend waren aan een grote kat die ook wil spelen en mee wil doen. En Scy vond het niet fijn dat ze zo naar hem reageerden.

De volgende dag hebben ze met zijn drieën bij me op de bank gelegen, wel met wat “social distancing” maar toch bij elkaar.

Maar wel vermoeiend hoor, volgens Scy, hij wist niet altijd wat hij ermee aanmoest en meneer heeft flink geslapen de eerste dagen. Na wat meer social distancing was het moment daar: meneer schoof langzaam zijn kont naar de meiden toe… En met succes, Roan legde haar wang tegen hem aan. En Raeven kwam ook even snuffelen.

Na dit moment zijn er veel knuffel en was sessies gevolgd en gaat het goed met zijn drieën. Vooral Raeven vindt het fijn om af en toe langs te komen voor een wasbeurt, en gaat dan naar Scy toe terwijl hij ergens ligt te slapen en parkeert zichzelf in zijn gezicht.

Voordat ik de meiden adopteerde had ik mijn twijfels, Scy woonde inmiddels al een jaar bij mij alleen en ik wist niet goed of hij het fijn zou vinden of niet. Ik merkte aan Scy dat hij het moeilijk vond als ik van huis was en dacht daarom dat een vriendje of vriendinnetje hem zou helpen. Ik was eigenlijk van plan om 1 kitten te adopteren maar de meiden waren zo close samen dat ik er over na heb gedacht en op de ophaaldag heb besloten om beide te adopteren. Ik vond het echt heel spannend, natuurlijk vind ik het zelf ook heel gezellig om meer katten te hebben maar ik wilde vooral dat Scy het fijn zou hebben. Ik ben zo blij dat dit zo goed is gegaan.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!