Riva, zachtaardig ventje
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Riva, zachtaardig ventje

Riva, zachtaardig ventje

19 juni 2022

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 6+
• Huis met tuin of groot dakterras
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Riva werd gevonden langs de spoorbaan. Het was duidelijk dat hij was aangereden. Hij lag er stilletjes bij en werd snel naar de dierenarts gebracht.

Behoorlijke klap

Gelukkig had hij niets gebroken, maar hij had mogelijk wel een hersenschudding. Verder had hij schaafwonden en blauwe plekken. Er kwam bloed uit zijn bekje en hij ademde zwaar. Zijn neus zat vol met bloed en zwellingen, en beide ogen waren bloeddoorlopen. Arme Riva had een behoorlijke smak gemaakt. Riva werd bij de dierenarts in de zuurstofkooi geplaatst. Hij kreeg een infuus, pijnstilling en moest toen rusten. De dierenarts wilde hem even monitoren, dus Riva bleef in opname. Gelukkig mochten we hem later ophalen en ging weer wat beter.
Eenmaal in het hospitaal keek hij nieuwsgierig om zich heen. Vriendelijke mensen gaven hem zachte aaitjes en hij kreeg wat lekkers te eten. Dat kon Riva ondanks zijn ellende goed waarderen. Hij vond al snel dat hij helemaal geen rust meer nodig had, want hij had nog zoveel te doen! Hij kon niet wachten tot hij in de kamer los mocht lopen en naar buiten kon in de ren.

Lekker donderjagen

En nu sprint hij door de kamer naar de ren en weer terug, zit nieuwsgierig te kijken wat er allemaal op het terrein gebeurt en houdt van een beetje donderjagen met een van de andere katten in zijn kamer. Riva is een vrolijke enthousiasteling, die blij is met aandacht en houdt van spelletjes.

Riva zijn linker hoektand boven is afgebroken, maar hier hoeft niets aan te gebeuren. Deze knappe jongen is twee keer gecontroleerd door onze orthopeed. Hij loopt nog wel wat vreemd met zijn linker voorpoot en achterpoot. Links voor heeft hij een zwaaiende gang en uitwendige knik in het schoudergebied. De motoriek van de achterhand is ook niet volledig gecoördineerd. Mogelijk is dit neurologische schade van de aanrijding, dat zich nog kan herstellen. Riva heeft er in ieder geval helemaal geen last van en rent vrolijk rond.

Wennen aan de andere kat

We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/ 

Riva is 1 à 2 jr. oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Riva? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Riva, zachtaardig ventje

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.