Rikki (Fidelini)

3 oktober 2023

Hoe gaat het met Fidelini?

Toen Fidelini bij ons kwamen wonen vertelde hij dat zijn voornaam Rikki is en dat hij het, vanwege zijn astma, de eerste week rustig aan wilde doen. Uiteraard hebben we geluisterd en hebben we Rikki de hele bovenverdieping aangeboden. Het is een grote zolder met veel fijne plekjes waar hij kan slapen en spelen. Meerdere malen per dag wil Rikki bezoek ontvangen, zoals veel van zijn katgenoten stelt hij aandacht zeer op prijs. Praten doet hij graag, vooral over zijn buikje, wat gek genoeg leeg blijft hoeveel lekkere brokjes wij er ook in stoppen.

Na een paar dagen heeft Rikki ons en zijn nieuwe huisje goedgekeurd en mochten wij zijn buik(je) aaien. Hij vertelde dat zijn hobby ondersteboven liggen is (zie foto’s). Inmiddels doet hij dat vaak en het liefste naast ons op de bank. Iedere dag heeft Rikki een paar keer het hele huis tot zijn beschikking. Spelen vindt hij erg leuk, vooral hard heen en weer rennen achter speeltjes aan, maar het liefst wil hij naast ons liggen, ondersteboven uiteraard. Elke dag pufjes krijgen is geen enkel probleem. Rikki zit rustig te wachten totdat het voorbij is, want daarna krijgt hij lekkere snoepjes.

Rikki wil graag kennis maken met Freddie en Siri. Freddie is een bejaarde kater en Siri is een paar jaartjes jonger dan Rikki. Siri komt ook bij de Dierenambulance vandaan en is een klein poesje, maar ook feministe en een hinderlaagexpert. We hebben met Rikki afgesproken dat we de kennismaking met zijn nieuwe huisgenootjes in gezamenlijk overleg en in kleine stapjes gaan laten plaatsvinden. Dat gaat helemaal goed komen.

Tot slot wil Rikki nog iedereen bedanken voor de fijne tijd en de goede zorgen van de Grote Mensen in het asiel.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!