Rietje zoekt gezelschap

13 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

KanaRietje was buiten en de weg kwijt. Ze is op goed geluk een huis binnengevlogen, maar dat was niet haar thuis. De melder belde ons, we hebben haar opgehaald en in een van onze vogelkamers opgevangen. Rietje is een lief, rustig vogeltje, dat zo nu en dan een zacht prietpriet laat horen. Verder is ze de hele dag druk met heen en weer hippen, beetje eten en knabbelen aan het dagelijkse stukje andijvie. Dat gaat er in als koek! Maar nu is deze zachtaardige lieverd op zoek naar een fijn thuis, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Rietje draagt geen ring. We weten niet hoe oud ze is. We denken dat Rietje een vrouwtje is, omdat ze niet zingt, maar zeker weten doen we het niet.

Heb je interesse in onze Rietje? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

 

Algemene informatie
Kanaries zijn zangvogels, die zowel in de huiskamer als in de volière gehouden kunnen worden. De kanarie stamt af van de wilde kanarie die onder andere voorkomt op de Canarische eilanden en daar zijn naam aan dankt. Ze worden in verschillende soorten gefokt. Voor hun zang, hun kleur of hun postuur. Zo kunnen ze verschillen in kleuren en in grootte. Kanaries leven van nature in groepen en in het broedseizoen in paartjes.
Kanaries worden vaak niet gehouden omdat ze zo makkelijk tam te krijgen zijn, maar meer voor hun prachtige zang en kleur.
Voor de voeding zijn er speciale zaadmengsels verkrijgbaar die u kunt aanvullen met eivoer, groente en fruit.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!