Ricky, zachtaardige zanger
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Ricky, zachtaardige zanger

Ricky, zachtaardige zanger

25 januari 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Ricky heeft geluk gehad. Hij vloog buiten en ineens waren er kauwtjes die wel trek hadden in zo’n gekleurd hapje. Gelukkig was er een opmerkzame voorbijganger, die hem in een doosje heeft gedaan en ons heeft gebeld.

Na aankomst in ons hospitaal hebben we hem lekker vertroeteld in de couveuse waar Ricky kon bijkomen van zijn hachelijk avontuur. Inmiddels is Ricky volledig hersteld en gaat hij lekker zijn gangetje in de valkparkieten volière. Ricky is een rustige vogel, totdat hij op een plankje zit. Dan komen er de mooiste klanken uit zijn keeltje. Kuifje naar achteren en zingen maar. Hij doet stinkend zijn best om aandacht te krijgen. Helaas, de aanwezige vrouwtjes hebben al een partner en valkmeisje Pip is niet geïnteresseerd.

Deze lieve, ietwat verlegen, Ricky verdient een fijn thuis, waar hij lekker verder kan fluiten en zingen. Wel graag met 1 of meerdere soortgenootjes, want we plaatsen vogels nooit alleen.

Ricky draagt geen ring, zijn leeftijd is onbekend. Gezien zijn zangkwaliteiten denken we dat hij een mannetje is. Wil jij kennismaken met deze knapperd? Vul onderstaand formulier in. 

* Een lief weetje: Ricky hebben we vernoemd naar het recent overleden valkparkietje (in de respectabele leeftijd van 22 jaar!), van lieve adoptanten waar onze Herman een forever home heeft gevonden.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Het hele jaar door logeren knappe valkparkieten bij ons in de volière. Ze zijn óf eenzaam en alleen van straat geplukt óf er is afstand van ze gedaan. Ze zoeken allemaal een fijn thuis waar ze lekker de ruimte hebben, aandacht krijgen en veel speelgoed! Ze mogen met meerdere verhuizen, met z’n tweeën of apart als er al een andere valkparkiet thuis woont. We plaatsen vogels niet als enig vogel. Vogels horen niet alleen te zijn.

Dit dier is al geadopteerd!