Richie, vrolijke flierefluiter (4 jr.)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Richie, vrolijke flierefluiter (4 jr.)

Richie, vrolijke flierefluiter (4 jr.)

12 juli 2022

* Kan met andere katten: nee
* Honden: doet niet lelijk tegen de honden hier
* Kinderen: 12+
* Huis met goed afgesloten tuin
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: ja, momenteel anti-allergeen voer

Richie werd op straat gevonden met een grote wond in zijn nek. Het was niet helemaal duidelijk of dit kwam door een verwonding, of doordat hij zelf zijn nek had opengekrabd door jeuk. Het was in ieder geval duidelijk dat Richie hulp nodig had. Hij mocht met ons mee naar het hospitaal.

Volslanke vrolijkerd

In het begin vond Richie ons nog niet zo leuk. Al die verzorgers die hem vieze medicijnen gaven en zalf smeerden op de wonden in zijn nek, hij vond het maar niks. Maar dat veranderde al gauw. Als de verzorgers ’s ochtends zijn kamer binnenkwamen, stond hij ze al enthousiast op te wachten. Want hij had inmiddels door dat het dan tijd was om te eten! En Richie is echt dol op eten. Iets te dol, want hij was wat aan de zware kant.

Rondrennen en spelen, dat is helemaal zijn ding!

Als Richie dan zijn ochtendhap binnen had, dan was het tijd om te spelen en te knuffelen. Ook daar had hij lol in. Toen hij zover was opgeknapt dat hij naar de losloopkamer mocht, was het helemaal feest voor Richie. Lekker rondrennen en spelen, dat is helemaal zijn ding! Vooral als we met een grote grasspriet aankomen, dan gaat hij helemaal los en rent er als een dolle achteraan.

Allergie

De wond in Richie’s nek is waarschijnlijk ontstaan door een voedselallergie, maar helemaal zeker weten doen we dit niet. Katten kunnen, net als mensen, allergisch zijn voor van alles en nog wat. Ze kunnen dan jeuk krijgen en gaan krabben, en vaak ontstaan er dan wonden in de nek. Richie zal voorlopig even speciaal anti-allergeen voer moeten eten. Daar doet hij helemaal niet moeilijk over want onze smulpaap lust alles!

Als hij goed gewend is zou je kunnen proberen om hem voorzichtig op ander goed voer over te zetten om te kijken of hij dat goed verdraagt. Dus eerst beginnen met een heel klein beetje van het nieuwe voer mengen door zijn anti-allergene voer, en dit steeds iets opvoeren als het goed gaat. Richie is nu goed op gewicht en helemaal gezond. Er is wel een klein hartruisje bij hem geconstateerd,  maar hier heeft hij helemaal geen last van en hij  kan er gewoon oud mee worden.

Dromen

Richie droomt er nu van om lekker bij mensen in huis te gaan wonen die wel van een beetje gezelligheid houden. Bij Richie is het glas namelijk altijd halfvol. Hij is een heerlijke vrolijke flierefluiter die gewoon lekker van het leven wil genieten! Een fijne tuin (wel goed afgesloten zodat hij er niet uit kan, i.v.m. zijn voedselallergie), misschien met een paar grassprieten om mee te spelen… we hopen zo dat Richie’s dromen uit gaan komen!

Richie is ongeveer 4 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennis maken met Richie? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Clara Mazèl en Agnes Ludwig

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Richie, vrolijke flierefluiter (4 jr.)