Reiger op het dak

1 februari 2021

Vorige week ging chauffeur Hugo met spoed naar een melding van een blauwe reiger die vader en zoon hadden gevonden op het dak van een kas. De reiger maakte een verzwakte indruk. Kon niet goed op zijn poten staan en leek niet meer de kracht te hebben om weg te kunnen vliegen.

Voor ervaren ambulance chauffeur Hugo reden genoeg om flink gas te geven naar de Delftsestraatweg in het uiteinde van ons rijgebied in Delfgauw. Dit zijn klussen die toch nog best een eindje rijden zijn in vergelijking tot Den Haag. Dit is ook de reden dat wij overdag speciaal één chauffeur inzetten in de regio Zoetermeer, Pijnacker & Nootdorp. Anders wordt de aanrijtijd voor spoedgevallen te lang. En we proberen bij elke melding altijd zo spoedig mogelijk ter plaatse te zijn.

Gelukkig hadden de melders goed opgelet waar de reiger zat en zijn ze bij het dier gebleven. Dit was fijn, want nu hoefde Hugo niet te zoeken en kon hij het dier gelijk vangen. De reiger heeft vermoedelijk een flinke klapper gemaakt tegen de kas. Hij was er slecht aan toe. Ook in de auto liet de reiger met veel kabaal weten dat hij het er niet mee eens was dat hij door ons meegenomen werd. Ondertussen waren er alweer nieuwe meldingen in de Zoetermeer regio binnen gekomen. In overleg met de meldkamer besloot Hugo toch met spoed de reiger eerst bij de vogelopvang te brengen. Er wordt door de chauffeur en de meldkamer altijd goed afgewogen wat het meest efficiënt is: eerst een ander dier ophalen of toch gelijk door naar de opvang. De reiger was er slecht aan toe en dit heeft prioriteit. Ondanks het snelle handelen van zowel de melders als Hugo, heeft de reiger het helaas niet gered.

 

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!