Reiger Kareltje is gewond

28 mei 2024

Donderdag 23 mei hebben onze ambulancechauffeurs René en Jakko een gewonde reiger, genaamd Kareltje, opgehaald bij begraafplaats Westduin.

Het is niet elke dag dat onze medewerkers worden geconfronteerd met een gewonde beroemdheid. Maar afgelopen donderdag is dat wel het geval. Reiger Kareltje is, voor zover wij weten, de enige reiger met een eigen Instagram-account. Maar ook beroemdheden hebben wel eens pech. De medewerkers van de begraafplaats, die al een tijd zijn vrienden zijn, maken zich zorgen. Karel komt die dag niet zoals gewoonlijk langs voor een hapje en een praatje. Als ze hem gaan zoeken, vinden ze hem zittend onder een struik en ze zien dat hij niet meer goed kan lopen.

Om Karel beter te kunnen onderzoeken halen René en Jakko het net uit de ambulance en vangen de zielige reiger. Karel is gewond aan zijn poot en hij heeft ook een wond op zijn vleugel. Nadat de bezorgde vrienden van Karel afscheid hebben genomen, nemen onze ambulancechauffeurs hem mee naar vogelopvang De Wulp waar hij grondig zal worden onderzocht en worden verzorgd. Als wij later bij de medewerkers van De Wulp informeren naar zijn toestand, vertellen zij ons dat Kareltje het goed doet en dat zij verwachten dat hij één dezer dagen weer terug kan naar zijn oude, vertrouwde plek op de begraafplaats.

Mocht je Kareltje willen volgen op Instagram, dan kan dat: https://www.instagram.com/reiger_kareltje

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!