Reekalfjes uit Haagse Bos gered

12 juni 2023

Eind vorige maand kwam er laat op de avond een melding van de politie binnen: er was een ree aangereden door een auto op de Laan van Nieuw Oost-Indië, vlakbij het Haagse Bos. De politie was al ter plaatse samen met de boswachter. Carlijn en Ivar gingen erop af.

Toen zij op de plek van de aanrijding aankwamen, was de vrouwtjes ree helaas al overleden. Op het wegdek zag Carlijn niet alleen bloed, er lag ook iets wits wat op melk leek. Er kwam inderdaad melk uit de tepels van de ree. Dit kon betekenen dat het vrouwtje net was bevallen of dat ze hoogzwanger was. Om hierachter te komen, namen ze contact op met een dierenarts in de buurt. Deze dierenarts constateerde dat de ree al was bevallen van één of meerdere reekalfjes.

De volgende ochtend zijn boswachters met een hond van Staatsbosbeheer en een warmtecamera in de buurt van het ongeval gaan zoeken. En met succes! Vlakbij het ongeval vonden ze twee pasgeboren reekalfjes. Ze zijn naar een opvang gebracht en maken het goed. Wat een geluk dat de kalfjes zijn gevonden, anders hadden ze het niet gered. Zo heeft dit verdrietige incident toch nog een positieve draai gekregen!


Foto: Instagram @boswachter.milan

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!