Ree te water

20 september 2022

Het is altijd een verrassing als je ineens oog in oog met een ree komt te staan. Maar als je het dier in jouw “afgesloten” tuin aantreft, sta je toch gek te kijken. Hoe krijg je hem weer terug naar waar hij hoort?!

De bewoners meldden de situatie bij de gemeente. Boswachters en medewerkers van de handhaving waren al ter plekke en vroegen ons om assistentie. De reebok bevond zich in een grote tuin aan de Alexanderstraat. De tuin was afgesloten, maar wel via het water toegankelijk. Waar de ree vandaan komt is de vraag, maar de Scheveningseweg en de Raamweg, waar wel meer reeën gezien worden, zijn niet ver weg. Het vermoeden is dat ree de gracht in is gesprongen, geschrokken door “ïets”, en deze tuin koos om aan kant te komen.

De tuin is erg groot. Dat maakt het moeilijk om de ree te vangen. Als een ree uit het water komt, kan hij er ook weer terug in vluchten. En dat is precies wat hier gebeurde. Daar we ervaring hebben met het vangen en hanteren van reeën duurde de vangactie gelukkig niet lang. We gebruikten een net om het dier binnen bereik te houden. Chauffeur Leon kon de ree net aan vastpakken en met hulp van chauffeur Nancy en nog meer extra handen uiteindelijk op de kant krijgen.

En dan komt het mooiste deel: het loslaten. We hebben de ree meegenomen naar de Waalsdorpervlakte. Nu weer lekker in de duinen en op het droge blijven!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!