Pyrrhura Pitta, lief en pittig

27 juli 2023

Pitta is gevonden op straat en in een mandje gedaan. Eenmaal bij ons in de opvang, maakte ze voortdurend zachte geluidjes om aandacht te trekken. In haar kooi is ze behoorlijk fel, want die rare uitsteeksels (lees: handen) hebben daar niks te zoeken! Eenmaal uit de kooi is ze een andere vogel! Op schouders en hoofden zitten, vindt ze super fijn. Op je schouder maakt ze ook van die lieve zachte prrrtprrt geluidjes, en zegt ook kiekiek, kiekiek. Heerlijk kroelen op haar kopje, daar krijgt ze geen genoeg van. Pitta is dol op druifjes, en een stukje paprika laat ze zich ook goed smaken.

We zoeken voor lieve, maar ook pittige Pitta een liefdevol thuis, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. Want alleen wonen… nee!! Dat is niks voor een vogel!

Pitta draagt een rode ring (XV75 7).

We weten niet of Pitta een popje of een mannetje is.

Heb je interesse in onze Pitta? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie

Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.

De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.
De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.

Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Reageer op Pyrrhura Pitta, lief en pittig

Help ons de dieren helpen!