Puck (Pucky)

21 januari 2019

Het gaat ontzettend goed hier! Pucky heet inmiddels Puck en is helemaal in haar nopjes in haar nieuwe huis. Vanaf het eerste moment ging ze op de bak, en we hebben haar langzaam kennis laten maken met de verschillende ruimtes in het huis.

Ze blijft meestal op de eerste etage (woon-, eetkamer en serre), maar als het even kan gaat ze naar boven om de rest van het huis te ontdekken. Ze is erg avontuurlijk en springt overal op en af. Heel leuk om te zien. De ‘gekke 5 minuten’ duren soms wel een half uur en dan rent ze als een soort paard van de ene kant van het huis naar de andere kant van het huis.

Maar het leuke is dat ze ons overal volgt in het huis: als we in de woonkamer zitten, komt ze daar liggen slapen/poetsen, en als we in de eetkamer zitten, gaat ze daar zitten, zo gezellig! En als je op je schoot klopt, springt ze binnen no time op schoot en ja, kopjes geven is zo leuk om te doen! Ze heeft nog niet uitgehaald en zelfs haar niet te stoppen drang naar eten wordt al minder. In het begin sprong ze continu op het aanrecht en de eettafel en heeft ze zelfs weleens een vuilniszak opengemaakt en ‘s nachts een pakje koekjes opengemaakt! Maar nu springt ze al niet meer op het aanrecht als ze eten krijgt! Heel knap!

En we proberen haar een beetje op te voeden om te voorkomen dat ze op tafel springt. Puck kijkt graag uit het raam naar vogels en buurkatten die ze ziet lopen, maar ze mag nog niet naar buiten want we denken dat ze krols is. Kunnen we daarom een afspraak maken bij de Dierendokter? Dat zou heel fijn zijn! En we zijn van plan om een GPS-tracker aan haar halsbandje te doen als ze naar buiten gaat. Ze is namelijk zo avontuurlijk en we denken dat als het maar even kan en ze eten vindt in een ander huis, ze daar dan blijft…of misschien zelfs in een vuilcontainer kruipt.. Dus ja, weg privacy voor Puck haha, maar we willen haar niet kwijt!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!