Problemen in de ‘Vogelkooi’

29 januari 2015

Aan het Isabellaland in de Haagse wijk Mariahoeve is een paar weken geleden een voetbalkooi geplaatst naast een school. Scholieren laten allerlei etensresten achter in de kooi. Grofweg vijfentwintig meeuwen die op het eten af zijn gekomen weten niet meer hoe ze eruit moeten komen.
Omwonenden die de opgesloten meeuwen ontdekken, bellen ons. We proberen de vogels met brood en graan te lokken, maar helaas trappen ze hier niet in. De vogel proberen via de bovenkant te ontsnappen en daarom maken we een deel van het net boven het voetbalveld los. Maar ook deze hint snappen ze niet. Er zit niets anders op dan de meeuwen 1 voor 1 met een schepnet te vangen. Gelukkig werkt dit wel en weten we de dieren buiten de kooi los te laten.
Afgelopen weekend is het weer raak, politie ziet dat er een kokmeeuw wederom in de voetbalkooi zit. Met hulp van de agenten weten we ook deze vogel te bevrijden. Omdat het een terugkerend probleem is, nemen we contact op met de gemeente Den Haag om te zien of er iets aangepast kan worden aan de voetbalkooi. Zodat de vogels voortaan zelf weer uit kunnen vliegen.

© Bob van Keulen meeuwen 7 web© Bob van Keulen meeuwen 5 web

© Bob van Keulen meeuwen 4 web© Bob van Keulen meeuwen 3 web

Foto’s © Bob van Keulen, Regio 15

Steun ons! Help ons de dieren helpen!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!