Prachtige Pebbles (6 jr.)

17 september 2023

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 16+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: ja, dieetvoer voor gevoelige darmen: Gastro Intestinal van Royal Canin

Pebbles werd door een mevrouw in haar tuin gevonden. Ze nam haar mee naar binnen. Pebbles kreeg toen een epileptische aanval. Ze werd gauw naar de de dierenarts gebracht, waar ze een nachtje mocht blijven en goed in de gaten gehouden werd. De volgende dag ging het gelukkig veel beter met haar. Ze kwam naar ons hospitaal om verder te herstellen.

Vriendelijk en prachtig mooi
Pebbles is een vrolijke, vriendelijke meid. En wat is ze mooi, met haar zilvergrijze vacht! Ze loopt nu lekker rond in onze losloopkamer en in de buitenren, komt een kopje halen en kijkt met enige vertedering naar de spelende kittens in de kamer. Ze houdt er nog niet van om te worden opgepakt en vastgehouden. ‘Aan mijn lijf geen polonaise, ik blijf liever lekker op mijn pootjes staan’ lijkt ze te denken.

Het medische verhaaltje van Pebbles
Gelukkig heeft Pebbles, na die ene aanval, geen epileptische aanval meer gehad. Haar toekomstige eigenaren zullen wel in de gaten moeten houden of ze geen nieuwe aanvallen meer krijgt. Als ze opnieuw epileptische aanvallen krijgt, zal er verder onderzoek verricht moeten worden.

Het is lastig verhaal omdat het niet 100% duidelijk wat voor een aanval het nu precies is geweest. Helemaal omdat ze het hierna niet meer heeft gedaan. De dierenartsen denken dat het een milde epileptische aanval is geweest met onduidelijke oorzaak (kan ook door extreme warmte komen), en dat het waarschijnlijk eenmalig is geweest.

Epilepsie heb je namelijk in meerdere vormen van heel licht (kopschudden) tot heel heftig (fietsbewegingen en urine/ontlasting laten lopen). Omdat ze het maar 1 keer heeft gehad is verder onderzoek niet uitgevoerd. Maar we kunnen niet garanderen dat ze er nooit meer last van krijgt. Dan is uiteraard verder onderzoek wel nodig.

Pechvogeltje
Pebbles is wel een pechvogel, want ze kreeg ook nog eens last van haar darmen. Ze krijgt nu speciaal dieetvoer voor gevoelige darmen. Gelukkig vindt mevrouw Smulpaap dit voer erg lekker! Ze zal dit voorlopig thuis ook nog moeten krijgen. Als ze helemaal gewend is thuis, kun je proberen om over te stappen op ander kwalitatief hoogwaardig voer. Dit moet dan wel heel geleidelijk gebeuren.

Pebbles moest af en toe ook niezen. Na een scopie is gezien dat ze wat geïrriteerde neusgangen heeft, en dat komt overeen met chronische niesziekte. De kans bestaat dat ze in de toekomst weer regelmatig moet niezen.

Vrolijke dame

Pebbles heeft zelf overigens nergens last van. Ze speelt als een vrolijke meid, en geniet van de spelletjes. Het fijnst vindt ze het als mensen haar lekker haar gang laten gaan. Ze zoekt dan ook een huisje met ervaren kattenmensen, die niet schrikken van haar medische probleempjes en die haar lekker in haar waarde laten. We zien haar al helemaal gezellig bij haar mensen op de bank zitten!

Wenperiode
Voor Pebbles zal de overgang naar een nieuw huis wel een beetje spannend zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing.

Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen. En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Pebbles is ongeveer 6 jaar oud. Ze gevaccineerd en gechipt.

Sterilisatie
We denken dat Pebbles gesteriliseerd is, maar dit is niet helemaal zeker. Mocht ze krols worden mag ze tegen een gereduceerd tarief geholpen worden bij onze eigen dierenarts. je mag haar ook naar je eigen dierenart brengen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wil jij kennismaken met Pebbles? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Reageer op Prachtige Pebbles (6 jr.)

Help ons de dieren helpen!