Vrijkous Poppet, onze kraakpandbewoner (6 jr.)

26 april 2023

  • Kan met andere katten: nee
  • Kan met honden: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

Poppet werd gevonden in een oud kraakpand. De kleine kraker kon daar niet blijven wonen, want het pand zou gesloopt worden. Hij ging dus met ons mee naar het hospitaal.

Grote, bange ogen

Poppet moest in het begin wel aan ons wennen. Hij had waarschijnlijk al een poos op straat gezworven en weinig contact met mensen gehad. En nu zag hij ineens iedere dag mensen om zich heen die ook nog eens van alles van hem wilden. Medische onderzoeken, aaien, tegen hem praten… Poppet keek ons met grote ogen aan en probeerde zich onzichtbaar te maken. Maar wij gingen niet weg en bleven maar lief tegen hem praten. Want wij zagen al direct dat hij een lieve, vriendelijke jongen is, die de nieuwe wereld om zich heen gewoon nog erg eng vond.

Heerlijke bolle hoofd

We gaven hem veel aandacht, we praatten tegen hem en aaiden hem voorzichtig over zijn heerlijke bolle hoofd. Gelukkig vindt hij aaien erg fijn. Langzaam kwam hij los en begon hij ons met andere ogen te bekijken. Je zag hem af en toe peinzend voor zich uit staren. Wij denken dat hij op die momenten bezig was om zijn filosofie over mensen bij te stellen 😉

De grote omslag

De grote omslag voor Poppet kwam toen hij lekker los mocht gaan lopen in de losloopkamer. Er staat daar een grote krabpaal met lekkere ligplekjes en daar is hij nu dagelijks te vinden. Hij vindt het dan heel gezellig als je even langskomt om hem over zijn bol te aaien. Hij komt nu ook naar ons toe en gaat voor onze voeten liggen rollen, om ons te laten weten dat hij lekker geaaid wil worden!

Poppet zoekt een pandje voor altijd

Poppet heeft het krakersleven nu achter zich gelaten en is op zoek naar lief, ervaren personeel, dat hem de tijd gaat geven om thuis te ontspannen en zich te ontwikkelen tot heerlijke huiskater. Met een beetje tijd, aandacht en liefde gaat dat helemaal goed komen!

Wennen

Poppet zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat hij zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang. Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Poppet is ongeveer 6 jaar. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Poppet? Vul het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Nancy Folten

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Vrijkous Poppet, onze kraakpandbewoner (6 jr.)

Help ons de dieren helpen!