Gereserveerd – Pollie en Wop het schattige vrolijke stel terug van weggeweest

13 januari 2024

Polly en Wop hadden het reuze naar hun zin op hun nieuwe adres. Door onvoorziene omstandigheden zijn ze teruggekomen naar onze opvang.

Dit vrolijke stel is in de nacht gedumpt bij de Wulp, de wildvogelopvang. We hebben hen opgehaald en een fijne kooi gegeven. Nadat ze tot rust waren gekomen, begon de pret. Er zijn eigenlijk niet genoeg woorden om Pollie en Wop goed te omschrijven, maar we doen een poging.
Pollie en Wop zijn dol op elkaar en doen alles samen. Ze gaan op avontuur, kruipen overal in en op. Gelukkig maken ze daarbij geluid, zodat we daarop af kunnen gaan, wanneer we hen niet kunnen zien! Wanneer we met de verzorging bezig zijn, komen ze zich er altijd mee bemoeien. Lekker op je schouder meekijken, en vooral een hapje mee eten. Hakken in een appeltje, druifje pikken, andere kooien afgaan om daar even te snacken van andijvie of lekkere zaadjes. Wop geeft graag kusjes en duwt dan zijn warme snaveltje tegen je wang. Pollie en Wop besteden ook veel tijd aan kroelen met elkaar. Ze zijn allebei handtam. Gewoon super schattige knapperds!

Om het verhaal niet te lang te maken, stoppen we hier. We zoeken voor Pollie en Wop een forever home waar ze hun vleugeltjes uit kunnen slaan, want vliegen moeten ze elke dag kunnen doen.

Wop houdt zijn rechterpootje vaak omhoog. Verder gebruikt hij hem goed bij klimmen, klauteren en heen en weer hollen. We kunnen er niets aan ontdekken. Pollie heeft zo nu en dan heel kort een herrie momentje, maar dat duurt nooit lang.

Pollie en Wop dragen beiden een gesloten pootring. Hun geslacht is niet bekend.

Heb je interesse in onze Pollie en Wop, vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie
Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.
De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.
De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.
Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Reageer op Gereserveerd – Pollie en Wop het schattige vrolijke stel terug van weggeweest

Help ons de dieren helpen!