Poes op plafond Stadshart

30 maart 2016

Op zaterdag krijgen we de melding dat er een kat op een wel heel ongebruikelijke plek in het Zoetermeerse winkelcentrum Stadshart zit. De poes heeft zich verschanst op het plafond van een parkeerplaats/tramhalte onder het stadshart en laat al een paar dagen van zich horen. Als we gaan kijken, zien we de kat niet en we laten daarom een vangkooi achter op het plafond. We gaan tijdens de Paasdagen meerde malen kijken of de kat is gevangen. Helaas is dit niet het geval. Op dinsdagavond gaan we weer op zoek, samen met een medewerkster van de beveiliging die ook contact heeft opgenomen met de beheerder van het Stadhart om na te gaan of er een plafondplaat verwijderd kan worden. Omdat er sportlessen op het perron worden gegeven, kunnen we niets horen. De muziek wordt even uitgezet en de plafondplaat wordt verwijderd. Helaas … nog steeds geen kat in beeld. Hierop besluiten we de vangkooi die we al hadden geplaatst voor de nacht weer te sluiten. Dit doen wij omdat dit zo stressvol is voor katten om een hele nacht in een vangkooi te zitten, dat ze zichzelf kunnen verwonden.

Eenmaal bij het gat aangekomen waar de vangkooi staat, ziet chauffeur tot zijn verbazing 2 gele ogen die hem aanstaren vanuit de kooi. De kat is waarschijnlijk door alle commotie van de muziek en het gerommel aan de plafondplaten, naar de achterkant van het plafond gelopen waar onze vangkooi stond. Het lekkere hapje in de vangkooi heeft ze gelukkig niet kunnen weerstaan. Snel wordt een collega chauffeur opgetrommeld en samen halen ze de vangkooi naar beneden. De poes is erg onder de indruk en angstig. Om haar te controleren (ze heeft wellicht meerdere dagen al niet
gedronken/gegeten) en om rust te gunnen hebben we besloten haar mee te nemen naar ons hospitaal. Hier bleek de poes niets aan haar avontuur over te hebben gehouden. Helaas heeft ze geen chip. We brengen haar daarom de volgende dag naar het Dierentehuis in Zoetermeer.

kat stadshart1

kat stadshart5 web   kat stadshart2 web

kat stadshart3 web

 

User comments

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!