Poes komt uit de lucht vallen

15 april 2021

Van sommige situaties kijken ook ervaren chauffeurs op. Zoals deze, waar een poes goed klem zat na een val uit de lucht.

Het was voor Julia een interessante eerste dag als vrijwilliger op de ambulance, door deze melding: bij een zonnestudio aan de Oudemansstraat zat een poes moervast achter een zonnebank. Blijkbaar was de poes door het plafond gevallen en toen in paniek achter een zonnebank geschoten. Hoe dat nu heeft kunnen gebeuren?! Helaas kon ze zelf niet uit haar schuilplaats komen. René en Julia gingen er samen op af.

De zonnebank stond klem in de cabine en kon niet worden verschoven. René zag de poes maar kon er niet bij. Dus eerst moest de zonnebank uit elkaar gehaald worden. En ook toen nog waren er twee paar handen nodig om het arme ding achter de bank vandaan te vissen. Het lukte uiteindelijk de poes te bevrijden, maar wat een bevalling! Gelukkig was ze superlief en mankeerde behalve de schrik niets. Omdat de poes niet gechipt was is zij naar het Haags Dierencentrum gebracht.

Het belang van chippen
Ieder jaar weer raken veel dieren zoek. Gelukkig worden ze ook vaak weer gevonden. Om ze snel terug te kunnen brengen bij hun baasje, is het belangrijk dat deze dieren gechipt én geregistreerd zijn. Door een chip uit te lezen en de gegevens van de registratie erbij te zoeken, kunnen wij direct contact opnemen met de eigenaar. Helaas zijn veel katten nog niet gechipt, is de chip niet geregistreerd of zijn de gegevens van de registratie verkeerd. Zorg ervoor dat jij en je dier elkaar snel en makkelijk kunnen terugvinden: laat je dier chippen en vul de registratie goed in!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!