Poes, kom van dat dak af

21 februari 2022

Op zaterdagochtend heel vroeg kreeg onze meldkamer een melding over een kat, die al de hele nacht op het dak van een woningblok zou zitten, op twee hoog. 

Toen onze chauffeurs Rachèl en Arjen ter plaatse kwamen, bleek dat ze niet binnendoor via de woningen op het dak konden komen. En de ladder van onze chauffeurs heeft niet zo’n hoog bereik, dus besloten we in overleg met onze meldkamer de brandweer in te schakelen.

Zulke klussen doet de brandweer wel vaker, en in no time klommen ze via hun ladder op het dak. Het poesje zag ze aankomen en keek het argwanend aan. Ze was erg onder de indruk van de twee brandweermannen. Snel verstopte ze zich onder de zonnepanelen op het dak. Misschien waren twee mannen in pak een beetje teveel van het goede?

We besloten toen om Rachèl  het dak op te laten gaan. Zij wist met wat overredingskracht de poes onder de zonnepanelen vandaan te lokken. In een vervoersmandje is poesje naar beneden getakeld. Hoe vaak maak je dat als poes nou mee? Eenmaal in de ambulance bleek het een echte knuffelkont te zijn. Helaas zonder chip. Onze chauffeurs hebben haar naar het Dierentehuis Zoetermeer gebracht, waar de opgeluchte eigenaar zich gemeld heeft. De poes bleek namelijk een woningblok verder te wonen.

Eind goed al goed. En de poes heeft weer een sterk verhaal om aan andere poezenbeesten te vertellen tijdens haar volgende nachtelijke uitstapje.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!