Poes Gaya haar ‘liefdevol thuis’ jubileum – update 10 jaar later

13 november 2019

De vorige kat van mijn moeder en mij is in 2009 weggelopen. Ze heeft op straat geleefd en is daar overleden. Erg sneu.

We zijn enige tijd later naar het dierenasiel aan de Lozerlaan gegaan, voor een nieuwe kat. Maar konden er niet slagen. Toen kregen we een tip dat de Dierenambulance twee poezen had, die wellicht voor ons geschikt waren.

Op 6 november 2009 (precies 10 jaar geleden) zijn mijn moeder en ik met het openbaar vervoer naar jullie afgereisd. We moesten een flink stuk door het park tussen Den Haag en Wassenaar lopen, wat voor mijn moeder niet meeviel, want zij was slecht ter been en liep met een rollator.

We hebben bij jullie een lieve schildpadpoes Gaya uitgekozen. Een medewerker heeft ons daarna -heel attent- met de auto naar Den Haag teruggebracht.

Inmiddels is het 10 jaar later. Mijn moeder is 5 jaar geleden overleden. Poes Gaya is nog steeds een hele lieve huisgenoot. Ik ben erg blij met haar. Ze is nu zo’n 12 jaar oud, en dus al aardig op leeftijd. Ze heeft diabetes, die goed behandeld wordt met insuline injecties. Ze is verder gezond en dik tevreden.

Toen ze bij jullie in een kooitje zat maakte ze kleine geluidjes (mew! mew!) en dat doet ze nog steeds. Vertederend. Ze had bij jullie een kaal plekje boven haar rechteroog. Jullie vertelden dat ze een gezwel had gehad en dat was operatief verwijderd. Het kale plekje zou wel dichtgroeien… Nou, 10 jaar later zit het kale plekje er nog steeds!

Ik wens jullie veel succes met jullie goede werkzaamheden. Ter ere van de 10e verjaardag van Gaya’s verblijf bij mij, zal ik een donatie doen aan de Dierenambulance. Hopend dat u uw goede werk nog lang kunt voortzetten.

Vriendelijke groet van mij en van Poes Gaya

Poes Gaya 2009

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!