Pleegmoederpoes met heel groot hart

13 april 2022

Het is nog niet eens halverwege april en zondagavond werd er al een pasgeboren kitten gevonden, met zijn oogjes nog gesloten en vermoedelijk pas een dag oud. Daarom reed ambulancechauffeur Femke voor de zekerheid langs de dierenarts. Gelukkig kon de dierenarts het kitten tijdens de nacht even opvangen voor de eerste intensieve zorg. De rest van het nest werd zondagnacht door de politie gevonden en de kittens zijn dezelfde nacht nog met elkaar herenigd. Van moederpoes was helaas geen spoor te bekennen…

De kittens zijn erg zwak en vermoedelijk te vroeg geboren. Dit kan ook bijna niet anders, want ze zijn maar liefst met z’n achten! En als je acht kittens in je buik hebt dan is het niet zo heel vreemd dat ze te vroeg geboren worden, vanwege ruimtegebrek. Met lichaampjes tussen de zestig en de tachtig gram valt het nog te bezien of alle kittens het zullen overleven.

Arme moederpoes
Maandagochtend vroeg kwam er een melding binnen van een poes die aan het bevallen was in iemands voortuin. Met spoed is de moederpoes opgehaald door ambulancechauffeur Rob en doorgebracht naar de dierenarts. Helaas werd al snel duidelijk dat de poes een overleden kitten in haar buik had en één in het geboortekanaal. Direct is er een spoedoperatie uitgevoerd en zijn de kittens gelukkig succesvol verwijderd. Verschrikkelijk voor een moederpoes om buiten in een onveilige omgeving te moeten bevallen en ook nog je kittens te verliezen. Dit is ook één van de vele redenen waarom je een zwangere poes nooit alleen op straat moet laten lopen. Verder is het natuurlijk ook verstandig om een poes alleen naar buiten te laten als ze gesteriliseerd is, om ongewenste nestjes te voorkomen.

Lees verder onder de foto’s/video’s.

Een beetje een onhandige houding maar op deze manier wilde dit kitten goed drinken. 

Ontmoeting met gouden randje
In overleg met de dierenarts is de beslissing genomen om de moederpoes, die wij Tess genoemd hebben, te koppelen aan de acht weeskittens. En dit werd een match made in heaven. Tess accepteerde de kittens luid knorrend vrijwel direct als haar eigen kittens. Pleegmoederpoes en haar acht nieuwe baby’s zijn maandag overgekomen naar ons hospitaal en hier hebben we haar een heerlijk rustig plekje gegeven. Ze is de hele dag bezig met alle acht kittens wassen en wil bijna niet opstaan om zelf wat te eten en drinken of naar de kattenbak te gaan. Het is werkelijk ontroerend om te zien hoe makkelijk dieren zijn in het houden van, ook al zijn het niet haar eigen baby’s. Tess loopt over van liefde.

Risico is nog niet geweken
De kittens zijn nog steeds erg zwak en hebben allemaal ondergewicht. Hoewel ze nu lekker warm liggen en Tess comfort en troost biedt, geeft Tess niet voldoende melk. We zijn zelfs bang dat ze zo goed als geen melk geeft. Onze medewerkers en vrijwilligers zijn dag en nacht bezig met het bijflessen van de kittens. In de hoop dat ze zullen aansterken. Toch bestaat de kans dat niet alle kittens het gaan redden. Elke ochtend worden ze gewogen om te kijken of ze weer een tikje zijn aangekomen of juist zijn afvallen.

Wij hopen natuurlijk met heel ons hart dat we Tess en de kittens door dit avontuur kunnen slepen, maar niks is nog zeker op dit moment. Duimen jullie met ons mee?

Tess is toch wel de allerallerliefste moederpoes.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!