Wij zoeken pleeggezinnen voor katten en kittens

26 juli 2023

Wij zijn op zoek naar pleeggezinnen

Sommige katten en/ of kittens hebben extra aandacht nodig en zijn gebaat bij een tijdelijk verblijf in een huiselijke omgeving. Pleeggezin vrijwilligers verzorgen een kat of kitten(s) een aantal weken in hun huis, om ze te socialiseren, te leren vertrouwen en veel liefde en aandacht te geven.

Wij zoeken iemand die tijd, ruimte en enige kennis over katten heeft en die met liefde deze dieren tijdelijk wil opvangen en verzorgen. Het verzorgen van een ‘logeer-kat’ is heel plezierig, uitdagend en bevredigend, omdat je hiermee dieren helpt. Het betekent echter wel een grote verantwoordelijkheid. En soms gebeuren er minder leuke dingen zoals ziekte, overlijden of moeilijk gedrag. Houd er rekening mee dat als je gehecht raakt aan de logé(s), het dier uiteindelijk altijd teruggaat naar ons dierenhospitaal. Maar dan wel met een grotere kans op plaatsing, mede dankzij jouw zorg!

Wij zoeken opvang voor:

🐈‍⬛ Moederpoes met kittens
Vaak neemt de moederpoes de verzorging en opvoeding van de kittens op zich. Als pleeggezin zorg je voor de veilige omgeving, eten, drinken en de schone kattenbak. Het is belangrijk om moeder en kittens te blijven monitoren. De moeder kan bijvoorbeeld niet genoeg melkproductie hebben voor het hele nest of heeft ontstoken tepels. Zodra de kittens wat ouder zijn, wordt de socialisatie een belangrijk onderdeel van de verzorging.

🐈‍⬛ Kittens
Flessen-kittens zijn kittens zonder moeder. Als ze nog niet zelfstandig kunnen eten, moeten ze om de 2 uur flesvoeding krijgen. Dit is een extra zorg die ook ’s nachts door gaat. Hiernaast kunnen de kittens hun eigen lichaamstemperatuur nog niet reguleren en nog niet zelf plassen en poepen. Ze moeten verzorgd en geholpen worden door de pleegopvang.

Kittens zijn kwetsbaar, hebben extra aandacht en verzorging nodig. Poepjes ruimen, buikjes masseren, eten geven, wegen en soms oogjes zalven zijn zomaar wat activiteiten die belangrijk zijn bij de verzorging. Dit kost tijd en daarom zijn we op zoek naar mensen die niet de hele dag van huis zijn. Kittens moeten namelijk ook gesocialiseerd worden en aan mensen, andere dieren en geluiden wennen.

**Niet iedereen komt voor kitten opvang in aanmerking.

🐈‍⬛ Katten die extra zorg en socialisatie nodig hebben
We hebben af en toe een (semizwerf-) kat die meer zorg en aandacht nodig heeft. Voor deze katten is het fijn om een vast gezicht te zien en in een stressvrije omgeving te leven. Zodat ze sneller herstellen en mensen weer leren te vertrouwen.

Voorwaarden:
Om dit werk te kunnen doen, is het belangrijk dat:
• je in onze regio woont,
• je in het bezit bent van een eigen auto,
• je ruime basiskennis en ervaring met katten hebt,
• je voldoende tijd en heel veel geduld hebt.

• De kat (en/of kittens) wordt in een veilig en schoon huis opgevangen en mag niet naar buiten,
• De kat (en/of kittens) wordt opgevangen in een huis zonder andere huisdieren of je hebt een aparte ruimte (kamer) waar de eigen huisdieren niet komen,
• Heb je zelf katten? Dan moeten deze ingeënt en ontwormd zijn.

Wat bieden wij:
• Deskundig advies en ondersteuning.
• Alle toebehoren die nodig zijn voor de pleegopvang zoals voer, kattenbakvulling, kleedjes, bench en eventuele medicatie.
• Medische verzorging via ons hospitaal.

De eerste stap is een intakegesprek met de coördinator van onze pleeggezinnen. In dit gesprek wordt besproken wat je wilt of kunt opvangen. De coördinator is te allen tijde bereikbaar voor vragen.

Wil je graag helpen of meer weten? Stuur dan je motivatie met gezinssamenstelling/ leefsituatie/ huisdieren en ervaring naar ons via dit e-mail adres:

pleeggezin@dierenambulancedenhaag.nl

** Reageren is alleen mogelijk per email.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!