Met de dierenambulance halen we huisdieren van straat die gewond of ziek zijn. Als de eigenaar niet komt, behandelen en verzorgen we het dier in ons eigen dierenhospitaal. Als het is hersteld, zoeken wij een nieuw huis.

Dier adopteren

Wanneer u een dier wilt aanschaffen, kunt u ons bellen voor een afspraak. Na een uitgebreid gesprek over onder meer uw wensen en uw leefsituatie, gaan we samen op zoek naar een bij u passende kat, konijn, fret of ander dier. Wij gaan er van uit dat het moet klikken. Bij teleurstellingen is zowel het dier als het nieuwe baasje niet gebaat. Nadat u in overleg met een dierverzorger een dier hebt uitgekozen, kunt u het dier adopteren.

Dieren die geplaatst zijn, krijgen levenslange garantie dat ze onder voorwaarden terug kunnen naar ons hospitaal. Het is niet toegestaan het dier te verkopen of weg te geven. Ook mag er niet mee gefokt worden. Als het dier overlijdt, dan vinden wij het prettig om dit te weten. Het kan zijn dat zich problemen met het dier voordoen. Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Vergoeding

We vragen een vergoeding voor het plaatsen van de dieren. Alle honden en katten die het asiel verlaten zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. De volwassen katers zijn gecastreerd. Bij volwassen poezen is het niet altijd duidelijk of ze al gesteriliseerd zijn. Als een volwassen poes of kittens nog niet geneutraliseerd zijn bij de plaatsing, kunnen later tegen gereduceerd asiel tarief terecht bij onze dierenarts.  Ook de mannelijke konijnen worden zoveel mogelijk gecastreerd. Alle dieren zijn gecheckt door onze dierenarts. Eventuele bestaande medische problemen worden uiteraard met de nieuwe eigenaar besproken.

Dier Kosten
Hond < 6 maanden € 180,00
Hond > 6 maanden € 155,00
Hond > 10 jaar € 125,00
Kitten (tot 6 maanden) € 150,00
Kitten (6-12 maanden) € 140,00
Kat (volwassen) € 105,00
Kat (>10 jaar of met gebruik van medicatie ) € 85,00
Fret € 60,00
Konijn € 25,00
Cavia € 20,00
Rat € 10,00
Vogels op aanvraag
strepenklein