Pittige, speelse Pookie

 In Asieldieren
  • Andere katten: ja, we plaatsen hem alleen bij een andere jonge speelse kat. Want anders gaat het niet goed: Pookie is heel heel heeeeeeel erg druk en houdt van een lekker portie worstelen.
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Een meneer schrok zich helemaal wild, toen hij een jong kitten een drukke weg over zag steken. Hij hield zijn hart vast, want het kitten werd bijna aangereden. Snel heeft hij het kleine katje opgepakt, in zijn auto gezet en meegenomen naar zijn werk. Die dag zat er écht een engeltje op Pookie zijn schouder.

Vandaaruit werden wij gebeld en hebben we Pookie opgehaald. Jong, amper 3 maandjes oud, was hij toen we hem ophaalden. Dat is inderdaad geen leeftijd om in je eentje op straat te lopen en een drukke weg over te steken. Jonge kittens hebben geen enkel besef van gevaar en leven nog in hun eigen wereldje..  Ter vergelijking; Pookie is in mensenjaren een peuter van ongeveer 1 à 2 jaar. Op die leeftijd zou hij toch moeten spelen en ravotten, veilig in een huisje.

Dit ventje had last van zijn knie. Die was pijnlijk, dik en helemaal opgezwollen. Had hij al ergens een klap van gekregen? Of zijn pootje verzwikt bij het uitwijken? We weten het niet. Maar met een weekje rust en pijnstilling trok dit gelukkig bij.

Pookie is een enorme knappe jonge kater met een mooie blauwe vacht. Het is een pittig ventje. Zo jong als hij is, zo feisty is hij al. Als hij iets niet wil, kan hij al echt boos worden en dat werd hij dan ook regelmatig op die vervelende dierenarts. Want dat geknijp in zijn lijfje, daar is hij niet van gediend. Hij gaf de arts dan ook gewoon vaak een hap na! 😆

Pookie speelt met mensen ”op zijn kats”. Zeer waarschijnlijk heeft hij dat ooit zo geleerd of is hij alleen opgegroeid. Als je te wild met kittens speelt en met je handen en voeten: dan doet de kat dit op latere leeftijd ook. En dan is dat ineens veel minder leuk!! Pookie heeft dan ook de neiging soms in je benen te klimmen, of met je handen te spelen. Hij ziet de mens als een speelmaatje. Hij heeft iemand nodig die hem met vaste, zekere maar hele liefdevolle hand dit weer afleert. Hij is nog jong, dus dit is nog goed te corrigeren. Zijn nieuwe personeel moet wel consequent zijn.

Dit kleine mannetje moet lekker een fijn huisje gaan vinden, want in een opvang zitten voor zo een jong dier, is helemaal niet leuk. We plaatsen hem het liefst bij een jonge kat. In een veilig thuis, waar hij gewoon weer kitten mag zijn en naar hartenlust kan gaan spelen. Want Pookie is een hele hele heeeele drukke jongen en helemaal verzot op spelen… Ook speelt hij zelfstandig. Niets is veilig bij hem. Hij is zo onbezonnen, dat je echt moet oppassen dat hij zich niet bezeert. Dat komt door zijn leeftijd hoor… het is gewoon een vrolijke speelse jongen.

Het is dus wel belangrijk dat Pookie pas na zijn castratie naar buiten mag, pas nadat hij minimaal 6 maanden oud is. En dus iets rustiger is geworden. Want deze kleine rakker is een ongeleid projectiel. De kans dat hij zich weer in de nesten werkt, is ons anders te groot.

Pookie is ongeveer 4 maandjes jong, hij is gechipt en ingeënt, maar nog niet gecastreerd. Castratie is een absolute voorwaarde voor adoptie. Dit mag u later, als Pookie groot genoeg is, nog bij onze eigen dierenarts en op onze kosten laten uitvoeren.

Wilt u kennismaken met Pookie? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Clara Mazèl en intern

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS POOKIE HELPEN!

Recent Posts