GERESERVEERD Pittige Kaatje zoekt gezelschap
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - vogels
  6.  » GERESERVEERD Pittige Kaatje zoekt gezelschap

GERESERVEERD Pittige Kaatje zoekt gezelschap

5 maart 2023

Kaatje is gevonden op straat. Gelukkig is ze op tijd gevangen en hebben we haar op kunnen halen.

Deze dame ziet haar kooi als haar domein, waar mensenhanden niets te zoeken hebben! Dat laat ze dan ook duidelijk merken. Maar ze houdt wel van een appeltje en een blaadje andijvie! Daar kan je haar wel voor porren.

We laten haar tijdens de verzorging lekker los, zodat ze kan scharrelen (en gierst kan bietsen bij de buren!) en zonder stress een schone kooi, voer en water krijgt. Wanneer Kaatje buiten haar kooi is, landt ze op je hoofd, of op je arm om daar voorzichtig en nieuwsgierig een beetje rond te wandelen. Kortom: een zeer energiek vogeltje, dat gewoon veel ruimte en vogelgezelligheid nodig heeft, en natuurlijk een of meerdere soortgenootjes! We plaatsen vogels nooit alleen.

Kaatje is een vrouwtje. Ze draagt geen ring. Haar leeftijd is onbekend.

Wil jij kennismaken met Kaatje? Vul het formulier onder de foto’s in. 

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op GERESERVEERD Pittige Kaatje zoekt gezelschap

Help ons de dieren helpen!