Piraat wil kapitein worden

 In Asieldier van de maand, Asieldieren
  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 8+
  • Cat-proof afgezette tuin
  • Medicatie: ja
  • Speciaal dieet: ja

We kregen een melding. Een kat was gewond aan zijn oog en zat in een achtertuin. We hebben een vangkooi geplaatst en deze kater opgehaald.

Bij de dierenarts bleek dat Piraat zijn beide ogen er slecht aan toe waren. Ze waren troebel en hij had beschadigingen op zijn ogen. Zijn oogleden waren wat gerafeld en hij had krassen op zijn kopje. Zeer waarschijnlijk is dit van het vechten met andere katten gekomen, want Piraat was niet gecastreerd. Het kan ook (deels-) een restant van een oude ontsteking zijn. Dat blijft natuurlijk gissen. We hebben zijn ogen dagelijks gezalfd en gelukkig zijn ze iets verbeterd. Deze gekke zwerfkater liet alle behandelingen gelaten toe. Hij was eigenlijk al vrij snel goed benaderbaar en gedroeg zich gewoon lief.

Hij kreeg nog een afspraak bij de oogarts. En daar bleek dat hij last heeft van littekenweefsel op en rond zijn ogen. Dit komt inderdaad door oude vechtwonden en dit kan niet meer worden verholpen. Maar hij heeft er verder geen last van, hij is niet slechtziend of blind en heeft ook geen pijn. Piraat heeft wat dat betreft geluk gehad.

Dit ventje heeft diabetes en moet prikjes insuline krijgen. Die prikjes insuline moet hij 2x per dag, om de 12 uur, krijgen. Maar als je een keertje een half uurtje later bent, gebeurt er echt niks engs, hoor. Bel ons gewoon eens voor meer informatie hierover. Je staat er niet alleen voor, want wij helpen je graag met  vragen, controles etc.

Piraat heeft best een tijd op straat gewoond en hij heeft zich daar kranig verweerd… zoals een echte piraat dat doet natuurlijk. Maar dat hoeft nu niet meer. We zoeken een liefdevol thuis voor hem, een soort van luxe zeilschip, waar hij Kapitein mag worden. Want Piraat wil een carrière switch. Hij wil kapitein van zijn eigen warme, veilige thuis worden.

Piraat wil gewoon lekker genieten van een rustig en regelmatig leventje. En fijn gaan spelen met een speelgoedmuis: dat vindt hij echt zo ontzettend leuk! En op een zacht kleedje slapen en lekker knuffelen met zijn eigen mensen… Piraat is een hele lieve kater, een echt knuffelkampioen. Als je hem oppakt, kruipt hij in je nek om je kopjes te geven…. Dat vindt ‘ie helemaal het einde. Het enige dat hij niet leuk vindt is als je aan zijn staart zit. Dat mag niet.

Piraat is gechipt, ingeënt en gecastreerd en ongeveer 10 jaar.

Wilt u kennismaken met Piraat? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

Fotografie © Dasha Munnik en Barbara Smeenk

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS PIRAAT HELPEN!

Recent Posts